Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 листопада 2016 р.

Ключова реформа ринку праці - виведення з «тіні» зарплат

Ключова реформа ринку праці  - виведення з «тіні» зарплат




Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області звертає увагу, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 01.12.2016 року збільшується мінімальний розмір заробітної плати, який складе 1600 гривень. Нагадаємо, що ст. 95 Кодексу законів про працю України передбачено, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб. Мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт).


Фахівці Чернігівської ОДПІ постійно контролюють дотримання роботодавцями норм виплати заробітної плати найманим працівникам. Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб інспекції, із заслуханих на засіданнях робочих груп 235 підприємств, підвищили рівень заробітної плати - 194. Додаткові надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб склали понад 783 тис.гривень.

Крім того, з метою вжиття заходів щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів шляхом детінізації заробітних плат на постійній основі податківцями проводиться співпраця з органами самоврядування.


Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ 

 

 

 

 

 


 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!