Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 квітня 2017 р.

Он-лайн послуги ДФС набувають популярності

Он-лайн послуги ДФС набувають популярності




Он-лайн послуги ДФС набувають популярності не тільки серед платників податків, а і серед пересічних громадян.

Так, кожен громадянин, придбавши товар у магазині, за отриманим фіскальним чеком може перевірити факт реєстрації касового апарату,  на якому продавцем був роздрукований цей фіскальний чек.

Отримати інформацію щодо фіскальних номерів реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО), найменування суб’єкта підприємницької діяльності, дату реєстрації, номер останньої книги реєстрації КОРО, зареєстрованої на такий РРО, дати її реєстрації тощо можна в он-лайн режимі на офіційному порталі ДФС України у банері «Інформація з реєстрів», розділах: «Інформація про РРО» (http//sfs.gov.ua/rro) та «Інформація про книги ОРО» (http//sfs.gov.ua/koro).

Звертаємо увагу на те, що 07.04.2017 року опублікована та набирає чинності через 30 днів з дня опублікування Постанова Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 року № 231 «Про затвердження переліку груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій». Тобто для реалізації чималої групи товарів необхідно застосовувати касовий апарат.


Нагадаємо, що перед реєстрацією РРО в контролюючому органі суб'єкт господарювання повинен придбати РРО та укласти договір з центром сервісного обслуговування (далі - ЦСО) про технічне обслуговування та ремонт РРО.


Для реєстрації РРО суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу:


-  заяву про реєстрацію РРО за формою N 1-РРО (далі - реєстраційна заява);

- копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;

-  копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

- копію паспорта (формуляра) РРО та копію паспорта модему (у разі застосування зовнішнього модему);

-  копію договору суб'єкта господарювання з ЦСО про технічне обслуговування та ремонт РРО;

- копію договору (або іншого документа), яким підтверджується право, надане виробником (постачальником) РРО центру сервісного обслуговування на проведення технічного обслуговування і ремонту відповідної моделі;

- книгу КОРО.

            Реєстраційна заява має бути підписана керівником суб'єкта господарювання або фізичною особою - підприємцем із зазначенням дати подання. Усі розділи реєстраційної заяви підлягають обов'язковому заповненню. Копії документів засвідчуються підписом керівника суб'єкта господарювання або особистим підписом фізичної особи - підприємця.

            Слід зазначити, що реєстрація РРО відбувається за умовою перебування моделі РРО в Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій, який затверджено Наказом Державної фіскальної служби України від 17 лютого 2017 року № 102, та актуальності версії внутрішнього програмного забезпечення.


Відділ організації роботи Чернігівської ОДПІ

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!