Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 квітня 2018 р.

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються приватним підприємством «Техкомсервіс»

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаються приватним підприємством «Техкомсервіс»

 

Керуючись п.2.2, 2.4. «Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012р. №390 (зі змінами), приватне підприємство «Техкомсервіс»доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Діючі  тарифи  на послуги  з утримання  будинків  і споруд  та  прибудинкових територій були встановлені рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 18.01.2018 року № 24.

Необхідність встановлення нових тарифів на послуги викликана наступними причинами:

1.                    З 10.06.2018 року вводиться в дію новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Згідно з цим Законом послуга поводження з побутовими відходами є окремою комунальною послугою і, відповідно, не може входити до складу тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Отже, виникла необхідність внесення змін до Переліку і періодичності виконання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, виключивши з нього послугу з вивезення побутових відходів, та проведення перерахунку тарифу.

2.                    Відповідно до планових розрахунків, збільшується вартість технічного обслуговування ліфтів, яке здійснює ТОВ «Поліссяліфтсервіс». Темп росту витрат в середньому 1,97.

3.                    19 лютого 2018 року Міністерством соціальної політики України зареєстровані зміни та доповнення до Галузевої угоди між Мінрегіонбудом, Об’єднанням організацій роботодавців та ЦК профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки. Відповідно до цих змін збільшується мінімальна тарифна ставка робітника І розряду за рахунок збільшення коефіцієнту, що застосовується до прожиткового мінімуму працездатної особи з 120% до 140%. Крім цього, змінений коефіцієнт співвідношень мінімальної тарифної ставки основного робітника за видами робіт з 1,39 на 1,46, змінені та доповненні інші коефіцієнти. Таким чином, середній темп зростання заробітної плати основних робітників становив 123%. Відповідно, були перераховані і посадові оклади інженерно-технічного персоналу підприємства.

4.                    Постановою КМУ від 15.11.2017 року № 870 внесені зміни до Порядку формування тарифів, зокрема запроваджено поняття «планований період» - період тривалістю 12 місяців, на який здійснюється формування тарифів на послуги. Так як тариф планується встановити з 01.05.2018 року, планований період для ПП «Техкомсервіс» – з 01.05.2018 року по 01.05.2019 року, а отже при формуванні тарифів врахований середній прожитковий мінімум на цей період в розмірі 1861,17грн.

Враховуючи вищевикладене, для забезпечення необхідного обсягу та якості послуг, забезпечення стабільної роботи підприємства виникла необхідність у перегляді тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Розрахунки проектів нових тарифів виконані з дотриманням вимог Порядку формування тарифів, затвердженого постановою КМУ №869 від 01.06.2011. Тарифи визначено окремо за кожним будинком залежно від запланованого обсягу,  періодичності робіт та технічних характеристик будинку. В розрахунках враховано необхідність забезпечення мінімальної заробітної плати на рівні 3723 грн, ЄСВ – 22%, тариф на електроенергію – 1,68 грн. за кВт-год, планова рентабельність – 5%, ПДВ – 20%.

Діючий середній тариф – 3,23 грн/м2.

Проект середнього тарифу – 3,49 грн/м2 (+0,26 грн/м2).

-0,25 грн/м2 – вивезення ТПВ;

+0,15 грн/м2 – збільшення вартості технічного обслуговування ліфтів;

+0,01 грн/м2 – збільшення вартості технічного обслуговування систем диспетчеризації;

+0,35 грн/м2 – приріст витрат підприємства за рахунок збільшення заробітної плати,  утримання виробництва підприємства (освітлення, опалення, ремонти), інші витрати.)

В середньому тарифи зростають на 8%.

Перелік послуг на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій відповідає встановленому рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 20.05.2016 року № 198.

З вартістю послуг по кожному окремому будинку та по кожній з послуг наведені в додатку.

Зауваження та пропозиції приймаються в письмовому вигляді протягом 7 днів з моменту офіційного повідомлення про наміри здійснити зміну діючих тарифів за адресою: м.Чернігів, вул. 1 Травня, 171.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!