Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 жовтня 2017 р.

Чернігівводоканал: підприємство подолало безгосподарність і стало прибутковим

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

У 2016 році комунальному підприємству "Чернігівводоканал" вдалося подолати багаторічну тенденцію збиткової діяльності та отримати 29,6 млн грн прибутку. А прибуток підприємства за 8 місяців поточного року вже перевищив річний показник за минулий рік та склав 43,3 млн грн без урахування курсових різниць. На покращення результатів роботи підприємства вплинуло як збільшення доходів так і зменшення витрат.

Про це повідомив директор КП "Чернігівводоканал" Сергій Малявко 10 жовтня в міській раді на розширеній нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів.

Разом зі збільшенням доходів від послуг з водопостачання та водовідведення суттєво зросли доходи й від інших видів діяльності.

Зокрема, внаслідок підвищення якості контролю з боку КП "Чернігівводоканал" збільшився обсяг надходжень коштів від підприємств за перевищення гранично допустимої концентрації. Завдяки оновленню інспекції, контрольному відбору проб, перегляду додаткових угод та виявленню нових підприємств, які мають перевищення ГДК, розмір нарахувань по ГДК за 8 місяців поточного року у порівнянні з аналогічними періодами минулих років збільшився більш, ніж в 3 рази. У поточному році очікується отримання доходів від ГДК на рівні 6 млн грн.

У результаті реформування автотранспортної служби підприємства, офіційного надання всіх автопослуг, здійснення контрольних закупівель доходи від надання автопослуг, починаючи з минулого року, також збільшилися - майже в 4 рази.

Завдяки цим же організаційним заходам відбувається значне збільшення доходів від надання послуг з ремонту, прокладання, врізки, промивки водопроводу та ліквідації поривів.  

Окремо слід відзначити збільшення додаткових доходів у результаті проведення робіт по виявленню самовільних незаконних підключень до водопровідних та каналізаційних мережУ 2016 році виявлено 208 таких випадків, за 8 місяців 2017 року – ще 84. На сьогоднішній день всі ці абоненти поставлені на облік та налагоджений постійний контроль за недопущенням подібних ситуацій.

Доходи від донарахувань за минулий рік склали 337 тис. грн та 213 тис. грн з початку цього року.

У попередні роки пошук і виявлення несанкціонованих підключень взагалі не проводилися.

Також відбувається робота у напрямку максимального скорочення невиробничих витрат та раціонального використання матеріальних ресурсів підприємства.

Суттєво зменшилися витрати на паливно-мастильні матеріали в результаті обладнання транспорту підприємства gps-трекерами та встановлення газобалонного обладнання (ГБО). Для порівняння: річні витрати на паливо у 2015 році склали 320 тон, очікувані у поточному - 200 тон. Таком чином економія складатиме 120 тон на рік.

А також - у результаті виявлення фактів та припинення отримання неправомірної вигоди колишніми працівниками відділу інформаційно-програмного забезпечення в рази зменшилися витрати на ремонт комп’ютерної техніки.  

Сергій Малявко:

- В результаті ініційованих перевірок та інвентаризації основних матеріальних цінностей на підприємстві в січні 2016 року було виявлено ряд фактів з ознаками злочинів, направлених на заволодіння грошовими коштами підприємства, шляхом зловживання службовим становищем, колишніми на даний час, працівниками підприємства, протягом 2013-2015 років.

Отримана інформація стала підставою звернення до керівництва правоохоронних органів з відповідною заявою, в результаті чого були відкриті кримінальні провадження.

Органами досудового слідства були встановлені факти заволодіння грошовими коштами підприємства колишніми працівниками, які підписували Акти виконаних робіт з СПД за фіктивні послуги з ремонту і обслуговування комп’ютерної техніки та оплати придбаних фіктивно товарів, і самостійно отримували кошти з рахунків цього СПД.

На даний час матеріали одного кримінального провадження відносно колишнього працівника підприємства передані на розгляд Новозаводського районного суду міста Чернігова. За даними органів досудового слідства підприємству завдано збитків на суму 758 тис. грн.

Наразі, з метою відшкодування завданої шкоди в рамках даного кримінального провадження, КП «Чернігівводоканал» заявлено цивільний позов.

Читайте також:

Чернігівводоканал: характеристика системи водопостачання та водовідведення

Чернігівводоканал: встановлення приладів обліку

Чернігівводоканал: вже погашено 25% зарубіжного кредиту

Чернігівводоканал: інвестиційні програми будуть виконані в повному обсязі


За матеріалами КП "Чернігівводоканал"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!