Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 жовтня 2017 р.

Тарифи на послуги з утримання будинків у Чернігові в порівнянні з іншими містами України (оновлено)


Фото № 1

У порівнянні з багатьма іншими містами України, тарифи на послуги з утримання житлових будинків комунальними ЖЕКами Чернігова – одні з найнижчих.

Про це нагадав сьогодні на розширеній нараді в Чернігівській міській раді під час свого звіту керівник КП «Деснянське» Віктор Пригара.

-         Середній рівень тарифу 3,45 грн/м2 є одним із найнижчих в Україні станом на 01.10.2017 (враховуючи міста, які переглядали тарифи в 2015-2017 рр), - уточнив він. - Середній розрахунковий тариф серед зазначених міст України (не враховуючи місто Київ) становить 3,75 грн/м2. Нижче Чернігова тариф у Кропивницькому (встановлений з 16.04.17, а отже не врахований новий прожитковий мінімум, що набув чинності з 01.05.17) та у Сумах, де тариф був встановлений ще в квітні 2016 року.

У Чернігові тарифи на послуги комунальних ЖЕків з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій підвищилися з 01.08.2017 року. Крім нашого міста в 2017 році тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових території були переглянуті або скориговані у містах: Вінниця, Луцьк, Кропивницький, Львів, Рівне, Харків, Хмельницький, Київ.


(Порівнюється розрахунковий тариф, тобто приведений до того переліку послуг, який надається в Чернігові. У багатьох містах України  ті чи інші послуги виведені зі складу цього тарифу й оплачуються окремо).


Тариф з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у Чернігові включає в себе оплату  16 послуг. Їх питома вага в тарифі:

 

 

Натисніть на посилання щоби завантажити Перелік і періодичність виконання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (це додаток до рішення виконкому Чернігівської міської ради від 12 липня 2017 року) у форматі Excel.


Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на нараді висловився за те, щоби тарифи в Чернігові все-таки не «заморожувалися», а підтримувалися на економічно обґрунтованому рівні. Бо всі передбачені послуги повинні повноцінно виконуватися – а без фінансового забезпечення вони поступово перетворяться на номінальні. Тож тариф має бути об’єктивним, але при зміні вартості якоїсь зі складових – наприклад, якщо дорожчає пальне, - пропорційно змінюватися одразу, а не через рік. Тоді в цьому буде зрозуміла для всіх логіка і не буде «замкненого кола», коли мешканці недоплачують – а ЖЕКи недовиконують робіт, і в підсумку гірше всім, - вважає міський голова.

 

 

 Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!