Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 листопада 2017 р.

На вулиці Рокоссовського однією комунальною проблемою стало менше

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Більше 35 років мешканці будинків №21 і 17-а по вул. Рокосовського та №26 по вул. Освіти скаржилися на проблему непрацюючої зливової каналізації на їхніх прибудинкових територіях. Велика калюжа тут не зникала майже ніколи, а після кожного великого дощу подвір’я цих трьох будинків затоплювало повністю.

У цьому році проблему нарешті вирішено. Зараз там вже закінчуються роботи по облаштуванню закритої зливової каналізації та будівництво нового відкритого лотка, які в поєднанні мають забезпечити відведення води з проблемного місця. Про це будівництво прес-службі Чернігівської міської ради розповів  заступник начальника КП «Деснянське» Олександр Лазаренко.

Чому саме в цьому місці було найбільше скупчення води та чому зливова каналізація не працювала належним чином раніше?

- Від проспекту Перемоги (міської стоматологічної лікарні) та від кінця вулиці Рокоссовського (супермаркет Вена) весь потік води йде сюди. Ця проблема була вже досить давно. Кінець вул. Рокоссовського знаходиться на вишині, а початок у низині, так створено природою, що вода постійно тече під нахилом.  Водовідвід, який був зроблений у далекі радянські часи по вул. Рокоссовського, вже давно не здатній повноцінно виконувати своє завдання. Будівництво зливової каналізації відбулося давно, а після цього почали з’являтися нові житлові квартали (вул. Бєлова, Пухова).

-  Яке інженерне рішення застосоване зараз, щоб ці будинки не затоплювало, та що вже зроблено?

- Всі роботи виконуються в рамках капітального ремонту внутрішньоквартальних проїздів. Для вирішення цієї проблеми були проведені розрахунки інженерами. По-перше, в старому колекторі, де раніше була труба діаметром 300, яка  не справлялася з такими об’ємами води ми замінили трубу на іншу діаметром 500. По-друге зараз на фінальній стадії знаходиться будівництво лотка відкритого типу. Вода, яка буде текти по ньому потім буде попадати в закриту зливову каналізацію.


           


- У ході реконструкції водовідводу ми також провели роботи з асфальтування міждворових проїздів (від магизну «АТБ» до ЗНЗ №7), зробили гарну автомобільну стоянку, прибрали аварійні дерева.

До асфальтування

Після асфальтування

  



Прес-служба Чернігівської міської ради


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!