Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 листопада 2017 р.

До кінця року КП «Чернігівбудінвест» планує введення в експлуатацію ще 208 квартир

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Сьогодні, 13 листопада, на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради звітував директор КП «Чернігівбудінвест» міськради Валерій Горбатов. За його словами, головною метою діяльності підприємства є реалізація Генерального плану забудов м. Чернігова, шляхом залучення інвестицій. Основним завданням підприємства є створення сприятливих умов для інвесторів шляхом надання пропозицій та послуг в пошуку, попередньому опрацюванні, відведенні, впорядкуванні земельних ділянок під забудову житлових будинків, об’єктів інфраструктури, організації виконання проектно–пошукових, геолого–розвідувальних робіт, археологічних розкопок. Також отримання відповідних технічних умов, дозволів та погоджень, виконання функцій замовника будівництва, введення об’єктів в експлуатацію та передачі новоствореного об’єкта нерухомості у власність інвестору.

Валерій Горбатов зазначив, що з початку свого існування підприємство працює без залучення коштів з міського і державного бюджетів. Всі проектні, супровідні і будівельні роботи ведуться виключно за рахунок залучених інвестицій.

Загальний обсяг капітальних інвестицій за рахунок усіх джерел фінансування у поточному році складає 96 605 тис. грн (у 2016 р. - 54 639 тис. грн).

Маючи у постійному користуванні земельні ділянки (23,8012 га), до міського бюджету підприємством сплачено податок на землю - 838 тис. грн (2016 р. – 630 тис. грн). Заборгованість по сплаті за земельні ділянки перед містом відсутня.

У поточному році чистий дохід КП «Чернігівбудінвест» склав 3067 тис грн. Від здійснення господарської діяльності отримано доходів на 3190 тис. грн. Загальна сума витрат становить 2452 тис. грн, що на 321 тис. грн більше, ніж заплановано.


 З початку 2017 року в процесі будівництва знаходилося 39823 кв.м житла – це 656 квартир. За 9 місяців поточного року введено в експлуатацію 201 квартира загальною площею 13 365 кв.м (у 2016 р. – 256 квартир, 16 000 кв.м).

У IV кварталі планується введення 12 758 кв. м - 208 квартир загальною вартістю 71575,4 тис. грн. Це, зокрема, три багатоповерхових житлових будинки в мікрорайоні „Масани”, де інвестором є „Основа-Буд-7”.

Крім того, до кінця року планується введення в експлуатацію станції технічного обслуговування автомобілів, автостоянки та торгово-офісного приміщення по вул. Любецькій.

У стадії розробки проектів землеустрою і проектування знаходиться ряд об´єктів:

- ж/б з об’єктами соцпризначення (3-й мікрорайон «Масани») - інвестор ТОВ «Основа-Буд-7»;

- ж/б з об’єктами соцпризначення (вул. Любецька, 26) - інвестор ТОВ „УКРБУД ДЕВЕЛОПМЕНТ”;

- ж/б з центром Дозвілля (3-й мікрорайон «Масани») - інвестор «Основа-Буд-7»;

- ж/б (вул. Курсанта Єськова, 12) - інвестор «Денар-Люкс»;

- ж/б (вул. Гетьмана Полуботка, 36) - інвестор «Денар-Люкс»;

- ж/б з об’єктами соцпризначення (вул. Самострова, 27) - інвестор ТОВ «С Енд С»;

- багатоквартирний ж/б (вул. Зелена, 8 - друга черга) - інвестор ТОВ «С Енд С»;

- ж/б з об’єктами соцпризначення (пр. Перемоги, 64) - інвестор ТОВ «Будівельна компанія «Укрбудмонтаж».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради за матеріалами КП «Чернігівбудінвест»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!