Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 листопада 2017 р.

Благодійний концерт-марафон у Чернігові зібрав понад 67 тисяч гривень

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
         Під час благодійних концертів «Промінь надії» у Чернігівському Міському Палаці культури 26 листопада зібрано 67736 грн. 

 З них:  34960 грн – кошти, виручені за квитки на концерти (особисто міський голова Владислав Атрошенко придбав 300 квитків), 8626 грн– кошти зі скриньок для збору пожертв у Міському Палаці культури,  а також суму у 12 150 грн благодійники надали у рамках цієї акції безготівково.  

Замість одного благодійного концерту зі збору коштів на лінійний прискорювач для лікування онкохворих, як планувалось попередньо, у місті проведені два. Адже квитки на перший концерт були закуплені протягом одного дня. І вже наступного дня стало ясно, що треба робити другий концерт, адже було багато бажаючих зробити свій внесок.

Благодійний концерт-марафон проведений силами  кращих колективів та виконавців Міського Палацу культури. Всі  артисти та ведучий працювали безкоштовно, а витрати на організаційну частину взяло на себе само комунальне підприємство.

Благодійний марафон стартував 20 листопада в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко від імені всієї громади міста висловив щиру вдячність всім небайдужим чернігівцям, хто не залишився осторонь та підтримав реалізацію цього важливого проекту.

-    Це наша спільна відповідальність, адже наша область є найбільш постраждалою від Чорнобильської трагедії. Місто з міського бюджету допомогло коштами у 10 млн грн, - сказав міський голова. 

Головний лікар КЛПЗ "Чернігівський обласний онкологічний диспансер», заслужений лікар України Валерій Зуб:

-    Лінійний прискорювач дуже потрібний для онкодиспансеру, адже допомагає вивести лікування онкологічних захворювань на новий рівень. Це обладнання відслідковує ракові клітини з максимальною точністю і спрямовує випромінювання у потрібну точку, не завдаючи пошкоджень здоровим тканинам. В Україні подібне обладнання є тільки у 4-х комунальних закладах. До 1 грудня планується поставити лінійний прискорювач в оновлений корпус диспансеру.

Довідково:

Лінійний прискорювач «Еlekta» вже придбано для Чернігівського обласного онкологічного диспансеру і розпочато будівництво необхідного приміщення для нього. Сучасний радіотерапевтичний комплекс набагато ефективніший за ті, що використовуються сьогодні у лікуванні онкозахворювань.

Методика лікування цим апаратом дозволяє скоротити курс реабілітації хворих та знизити ризик ускладнень після курсу променевої терапії. Цей апарат дуже необхідний для обласного онкодиспансеру, адже Чернігівщина входить у 10-ку областей України з найвищим рівнем захворювання на онкологію.

За офіційними даними, щороку понад 2500 пацієнтів обласного онкодиспансеру отримують променеву терапію, з них близько 1900 – дистанційне гамма-терапевтичне лікування. Загалом понад 120 тисяч пацієнтів з області звертається до диспансеру для проведення діагностики, лікування та диспансерного спостереження щорічно.

5 липня  у Чернігові на території обласного онкологічного диспансеру закладено капсулу, яка символізувала початок будівництва корпусу під сучасне радіопевтичне обладнання - лінійний прискорювач.

Вартість всього проекту складає 107 млн грн, з яких 17 млн грн спрямовано з обласного бюджету, 10 млн грн - з міського бюджету м. Чернігова, 40 млн грн - кошти Фонду регіонального розвитку. До проекту також долучилися народні депутати України, які представляють Чернігівщину, кожна громада та район області в межах своїх можливостей.

На сьогодні дефіцит коштів складає 24 875 223 гривень. Кошти збираються на додаткове обладнання для лінійного прискорювача. Йдеться про дозиметричну апаратуру та комп'ютерний томограф, без яких неможливе повноцінне функціонування лінійного прискорювача.






 Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!