Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 грудня 2017 р.

Чернігівський міський голова зустрівся з благодійниками з Великої Британії

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Другого грудня в міській раді відбулася зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з благодійниками з Великої Британії, які вже досить тривалий час співпрацюють з Чернігівським Центром медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження». У складі делегації благодійників - засновники «Фонду Присцили» Кріс Бруер і Присцила Бруер, керівники благодійної організації «Англійська допомога знедоленим дітям» Джордж Міллз і Маріон Міллз, засновник благодійної організації «Допомога Фелмтед знедоленим дітям» Алан Хіллар. Участь у зустрічі взяв також Директор  Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» Василь Пасічнік.

Звертаючись до гостей з Великої Британії, Чернігівський міський голова дякував їм від імені всього міста та особисто від себе за багаторічну підтримку Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження». Реабілітаційний центр вже працює  25 років і за цей час надав допомогу 26 000 дітей з особливими потребами.

- Багато кому при дуже великих і поважних посадах не вдається зрозуміти, навіщо вони живуть на цьому світі. Але люди, які частинку свого часу, своїх можливостей віддають на благу справу, якою б ця справа не була, у моїх очах піднімаються вище багатьох тих керівників – сказав Владислав Атрошенко.

Довідково:

Після Чорнобильської катастрофи значно збільшилась захворюваність дітей, зросла дитяча інвалідність. В Україні на той час не було закладів, які могли б надавати комплексну допомогу дітям–інвалідам. Тому у 1992 році групою лікарів м. Чернігова була розроблена Концепція щодо реабілітації дітей-інвалідів, яка  пройшла рецензування  в наукових установах  Києва і отримала їх схвалення.

Для реалізації Концепції 4 травня 1993 року міськвиконком зареєстрував організацію “Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Відродження”(далі – Центр). Її метою було створення  закладу нового типу для проведення комплексної медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів і дітей групи ризику, стан здоров’я яких загрожує інвалідизацією.

Для Центру міська влада надала частину приміщення дитячої дошкільної установи № 25.

Для створення необхідної матеріальної бази Центру були залучені благодійники з Великої Британіі, США, Бельгії.

У червні 1996 року Центр запрацював як недержавний неприбутковий заклад.

Центр ліцензований та акредитований Міністерством охорони здоров’я України за вищою категорією. Досвід роботи і  запроваджені методики реабілітації дітей-інвалідів отримали позитивну оцінку з боку науковців, державних діячів, керівників Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров’я України і рекомендовані для впровадження в інших регіонах України.

У червні 2003 року експерти  дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) доктор Мартін Бакс (Лондон) – голова Європейської академії дитячої інвалідності та професор Григорі О’Брайен (Ньюкасл) після ознайомлення з роботою Центру зробили  позитивні висновки для нашої держави щодо стану організації реабілітації дітей-інвалідів.

  Забезпечення закладу висококваліфікованими фахівцями, новітнім закордонним і вітчизняним оснащенням, впровадження сучасних методик сприяло підвищенню ефективності реабілітації важкохворих дітей. Позитивні результати роботи Центру “Відродження” були враховані обласною державною адміністрацією і в 2006 році на його базі був відкритий державний заклад “Обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів”.

  Для виконання цього завдання рішенням сесії міської ради були додатково передані приміщення дошкільного закладу типу № 25 загальною площею 1540 м2. Кошторисна вартість реконструкції складала 1 млн. 592 тис. гривень, облдержадміністрацією було виділено 272,8 тис. грн., а також нами  залучено 1 млн. 319,2 тис. грн. коштів від закордонних благодійників.  В складі обласного центру 30% пацієнтів складають діти з інвалідністю м. Чернігова.

  За роки функціонування Центру отримали реабілітаційні послуги понад 26 000 дітей з інвалідністю. З 2014 року пройшли реабілітацію за благодійні кошти, також понад 100 дітей з інвалідністю з Донецької та Луганської областей.

  З 1994 року на базі Центру реалізується спільна з зарубіжними організаціями програма надання гуманітарної допомоги. За цей час надійшли вантажі, загальною вагою понад 500 тонн.

  Для потреб Центру залишено 19 відсотків вантажів. Решта – передана медичним, соціальним, дитячим закладам і установам, виділена для підтримки малозабезпечених верств населення, дітям з інвалідністю та дорослим людям з інвалідністю.

  Постійно проводяться інші благодійні акції, зокрема, 500 дітей з малозабезпечених сімей та сиріт направлялись в оздоровниці різних регіонів України; для медичних закладів доставлені з Англії 7 стоматологічних установок і 4 медичні автомашини. Налагоджена співпраця   з   лондонською  футбольною   командою   “Арсенал”,  тренери   якої   для  дітей м. Чернігова тричі проводили тренувальні збори з врученням футбольної форми та оснащення, тощо.

З початку створення Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» і по цей час його очолює Василь Пасічник. За відданість справі він відзначений званням «Почесний громадянин міста Чернігова». 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!