Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 грудня 2017 р.

Шановні чернігівці!


Фото № 1

Щиро вітаю вас з Днем місцевого самоврядування!

Історія місцевого самоврядування в Україні, і в Чернігові зокрема, має потужне історичне коріння. Зокрема, це і народне віче, і Магдебурзьке право, і козацьке самоврядування та інші форми самовладдя. Чернігів отримав Магдебурзьке право ще в 1623 році, що підкреслює його вагоме значення у суспільно-політичному та економічному житті країни в ті часи.

Місцеве самоврядування сьогодні - найближча до людей владна самоорганізація, куди громадянин приходить зі своїми проблемами та сподіваннями.

Децентралізація, що відбувається в нашій країні, поклала на місцеву владу більше відповідальності, але й надала більше повноважень та можливостей для захисту інтересів всієї громади міста і кожного чернігівця. Заможні самоврядні громади - це запорука процвітаючої країни. За такими змінами - майбутнє України як демократичної європейської держави. 

Сьогодні діяльність Чернігівської міської ради є відкритою, прозорою та спрямованою на забезпечення стабільної життєдіяльності міста. Громада міста має реальні можливості бути залученою до прийняття рішень міською владою. Наразі існує ще багато проблем, розв'язання яких дасть можливість Чернігову стати дійсно сучасним європейським містом і впевнено дивитися в майбутнє.

Хочу висловити  вдячність депутатам місцевих рад, працівникам муніципальної влади, які демонструють професіоналізм, відповідальність, активність у громадсько-політичному житті, представляючи інтереси громади. 

Особливі слова подяки адресую ветеранам місцевого самоврядування, які віддали  багато років свого трудового життя та частку своєї душі в його становлення і розвиток.  

Бажаю всім миру, добра, міцного здоров`я, достатку й благополуччя в ім’я процвітання нашого міста й України.

 

 

З повагою

Чернігівський міський голова                                                              Владислав Атрошенко

 

 

 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!