Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 січня 2018 р.

Чернігівський міський голова закликав начальників управлінь більше дослухатися до чернігівців


Фото № 1
Фото № 2

Сьогодні, 23 січня, на ранковій розширеній нараді Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко нагадав керівникам структурних підрозділів міської ради про необхідність тісно співпрацювати з громадськістю міста.

Він розповів про кілька пропозицій, з якими громадяни звернулися до нього як до міського голови. Зокрема, мешканець міста нарікав на недостатньо ефективну роботу поліції у напрямку боротьби з продажами контрафактних та підроблених лікеро-горілчаних продуктів у жилих масивах, наркотичної сировини, а також цигарок малолітнім особам.

-  Існує проблематика й законодавча - тому поліція й не може ефективно працювати. Заявника турбує те, що молодь зловживає спиртними напоями. Він готовий долучитися до боротьби за наше майбутнє здорове покоління – це прекрасна громадська пропозиція. Я пропоную, зокрема, Віталію Хрустицькому попередньо вивчити її, поспілкуватися з цим представником громадськості, який пропонує створити спільно з «Муніципальною вартою» групи, які будуть робити рейди по місту. Визначитися з напрямками, де вони будуть здійснюватися. Також вивчити питання залучення до цього представників поліції.  

Є люди, які хочуть допомогти, і їх треба залучати та на них спиратися, - вважає Владислав Атрошенко. - Я би хотів, щоби ви склали певний внутрішній графік, визначили коло осіб від громадськості, які готові брати у цьому участь. Також розробили перелік спільних заходів. Тоді і громада буде спільно з владою. Ми їх будемо чути, а вони - нас і будуть розуміти наші труднощі. Коли спілкуєшся з представниками громадськості, то іноді їх уявлення про можливості, функції та повноваження влади не зовсім справедливі. Це буде всім на користь, - підкреслив міський голова.

Владислав Атрошенко також навів приклади інших звернень.

Відомий чернігівський лікар Іван Осадців має пропозиції, наприклад, щодо впровадження медичної реформи, організації роботи невідкладної допомоги та з інших питань.

Чернігівець Олег Бережинський звертає увагу на якість та безпечність засобів побутової хімії, які використовуються у приміщеннях закладів освіти міста. Він повідомив цілий ряд фактів, які необхідно перевірити.

Регіональний модератор системи «Відкрите місто» В’ячеслав Родимченко пропонує організувати додавання інформації з його сайту до скарг, які надходять через міський Колл-центр. Принцип збору повідомлень на цьому сайті дещо інший, ніж у міського Колл-центру, де люди обов’язково залишають свої контакти. На сайт «Відкрите місто» мешканці можуть звертатися й анонімно.

Відомий історик і знавець чернігівської старовини Костянтин Ягодовський висловлює пропозиції щодо реконструкції Валу та Красної площі. Він запропонував куди можна використати клінкерну цеглу та загалом що потрібно там зробити.

Серед звернень були й питання щодо роботи житлово-комунального господарства (реалізація Програми підтримки ОСББ), незаконних автостоянок, висаджування КП «Зеленбуд» на вулицях міста дерев, які високо не ростуть, електронної карти підземних мереж. Мешканці міста також просили вжити відповідних заходів щодо окремих мешканців одного з гуртожитків у мікрорайоні «Шерстянка», які нелегально продають лікеро-горілчану продукцію, оскільки там проживають також сім’ї з дітьми.

Міський голова озвучив контакти чернігівців, які до нього звернулися, та доручив начальникам профільних управлінь поспілкуватися з ними, почути їхні конкретні ідеї та пропозиції для міста. І якщо вони виявляться раціональними, то обов’язково їх реалізовувати.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!