Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 січня 2018 р.

У Чернігові затверджені макети нових вказівників вулиць


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Сьогодні, 23 січня, на щотижневій ранковій нараді Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив про затвердження макетів вказівників вулиць, що розроблені робочою групою з дизайн-коду міста Чернігова.

Наразі визначаються типорозміри табличок, що залежать від віддаленості будинку до проїжджої та пішохідної частини вулиці. Після виділення коштів в рамках Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки буде розроблений графік виготовлення та встановлення вказівників.

Монтаж табличок з назвами вулиць та нумерацією будинків розпочнеться з центру міста та буде проведений на усіх вулицях, що були перейменовані в рамках процесу декомунізації.

Нагадаємо, написи на вказівниках виконані спеціальним шрифтом, який добре сприймається під часу руху та на відстані.

Таблички в чорно-коричневих кольорах призначені для розміщення в історичній частині міста Чернігова, таблички в чорно-білій гамі – монтуватимуться на інших вулицях.

Переважно будуть встановлюватися горизонтальні таблички, якщо ж архітектура будівлі унеможливлюватиме їх монтаж, то будуть встановлюватися вертикальні вказівники.

 Довідково: 

 

Опубліковані макети покликані дати уявлення про вигляд табличок, їх дизайн та шрифт написання назв вулиць. Перед виготовленням їх редагують на предмет правильності написання назв та точності транслітерації. Тобто остаточні варіанти табличок обов’язково будуть прискіпливо перевірені, а всі неточності виправлені.


За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!