Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 січня 2018 р.

Чернігів забезпечений достатньою кількістю вакцини проти кору


Фото № 1

Захворюваність на кір в Україні – тема актуальна і для Чернігова, хоч у місті випадків цього захворювання допоки не виявлено. Проте інтенсивність міграційних процесів населення у межах держави примушує медичних працівників бути напоготові, адже вірогідність розвитку епідемії кору в місті досить велика.

Станом на січень 2018 року кількість дітей, які не мають жодного щеплення проти кору через відмову батьків та наявність протипоказань, складає 557 осіб, підлягають ревакцинації  – 2550 дітей.

Проте, зважаючи на епідситуацію в Україні, кількість дітей, батьки яких відмовились від своєчасного проведення щеплення, щоденно зменшується. В дитячих поліклініках міста щоденно отримують щеплення 50-70 дітей, а в дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах – 150-170 дітей.

Управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради в черговий раз звертається до батьків, діти яких не мають щеплення проти кору, з проханням переглянути своє ставлення до питання вакцинації дітей, адже тільки щеплення є найбільш вагомою і гарантованою запорукою того, що дитина не захворіє, а у разі виникнення цієї хвороби, її перебіг буде набагато легшим і без ускладнень.

Дитячі поліклініки міста мають у достатній кількості сучасну вакцину «ПРІОРИКС» (країна виробник Бельгія). Для вирішення питання щодо щеплення необхідно звернутись до лікаря дитячої поліклініки.

Інформацію про це захворювання можна також отримати на офіційному веб-порталі міської ради у рубриці «Про місто» - розділ «Управління охорони здоров’я», або ознайомитися у закладах охорони здоров’я на інформаційних стендах.

Відповідно до розпорядження міського голови, у разі ускладнення епідемічної ситуації у місті, вірогідним буде прийняття рішення про заборону відвідувати дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади дітям, які не мають щеплення проти кору.

 


За інформацією управління охорони здоров’я міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!