Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 лютого 2018 р.

Наступного тижня учні Чернігова підуть на карантин


Фото № 1

Наступного тижня будуть призупинені заняття у всіх школах міста. Таке рішення прийнято сьогодні на засіданні міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ під головуванням заступника міського голови Ольги Хоніч.

Вимушені канікули розпочнуться з понеділка, 12 лютого, для шкіл з 5-дненною системою навчання, а для шкіл з шестиденним робочим тижнем -  вже з цієї суботи, 10 лютого.

Таке рішення викликано підвищенням кількості дітей, хворих на гострі респіраторні захворювання. Епідемічний поріг у місті на сьогодні не перевищений, але кількість звернень за медичною допомогою хворих на вірусні захворювання значна і зростає. 

За інформацією міського відділу Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України, протягом поточного тижня у місті захворіли на ГРІ – 3423 особи, з них 2666 (78%) - діти. Інтенсивний показник становить 1180,96 на 100 тис. населення, що нижче рівня епідемічного порогу на 12,42%.   

У порівнянні з минулим тижнем показник захворюваності на ГРІ серед населення міста збільшився на 47,6% за рахунок підвищення майже на 55% захворювань серед дітей, в той час серед дорослих – на 25%.

Протягом тижня госпіталізована 61 особа, з них 56 дітей. На поточному тижні превалює частка дітей від 5 до 14 років і складає 52,85 від загальної кількості захворілих за тиждень. Згідно з офіційними повідомленнями із закладів охорони здоров’я міста випадків смерті від грипу в даному епідемічному сезоні не зареєстровано. На сьогодні проти грипу щеплені 1117 осіб, в тому числі 488 дітей.

Станом на 8 лютого за даними результатів моніторингу за відсутністю учнів шкіл, який постійно проводиться з 19 січня, кількість відсутніх учнів у школах складає понад 25%. За даними управління охорони здоров’я у 23 школах з 37 кількість відсутніх через захворювання на ГРІ перевищує 20%. 

Як повідомив начальник Управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар, випадків захворювання на грип у Чернігові на сьогодні немає, але в Україні прогнозується підвищення захворювання на грип, тому така ситуація є можливою і в нашому місті.  За його словами також цього тижня значно зросла кількість викликів лікарів додому. 

Представники штабу вирішили, що доки ситуація залишатиметься напруженою, не можна ризикувати здоров’ям дітей.

Тим же рішенням штаб поки що не обмежує відвідування дитячих садочків міста. 

Рекомендовано також обмежити проведення масових заходів у місті.

Рішення про подальші кроки щодо карантинних обмежень буде прийнято на засіданні міського штабу у наступний четвер, 15 лютого, коли стануть відомі нові дані про рівень захворюваності на грип та ГРІ.

 

 Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!