Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 лютого 2018 р.

Епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРІ у Чернігові не перевищений


Фото № 1

Сьогодні, 23 лютого, у Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови Ольги Хоніч відбулось чергове засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ на території міста Чернігова. Члени оперативного штабу прозвітували про санітарно-епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ у Чернігові. 

За інформацією міського відділу Чернігівського обласного лабораторного центру МОЗ України протягом  поточного тижня (від 16.02. по 22.02.2018) у місті захворіли на ГРІ - 3374 людини, з них 2072 дітей (61,4%), інтенсивний показник становить - 1 164,05 на 100 тис. населення, що нижче рівня епідемічного порогу на 5,4%.

Показник захворюваності на ГРІ серед населення міста в порівнянні з минулим тижнем зменшився на 4,2% за рахунок зниження на 19% захворювань серед дітей, в той час, як захворюваність серед дорослих зросла на 35,5 %.

Госпіталізовані за тиждень 53 особи (1,6 % від захворілих), з них - 47 дітей (88,7 % від госпіталізованих). На сьогодні у відділеннях міста перебуває 107 хворих на ГРІ, в т.ч. 102 дітей (95 %). Хворі з важким перебігом хвороби в реанімаційних відділеннях міста відсутні. Випадків смерті від грипу у місті не зареєстровано.

Члени комісії зазначили, що введення обмежувальних заходів у місті, зокрема, призупинення занять у деяких школах, сприяло зниженню захворюваності серед усіх вікових груп населення міста.

З понеділка, 26 лютого, навчання у чотирьох навчальних закладах міста №№ 3, 6, 16, 22 поновлюється. 

Проте, відповідно до офіційних прогнозів все ще не виключається зріст хвилі захворюваності на грип та ГРВІ. Тож, члени комісії зазначили, що профілактика захворювання у місті залишається необхідною вимогою.

Моніторинг за станом захворюваності на грип та ГРВІ та відвідування дітьми шкіл і дитячих садків продовжуватиметься.

 

 Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!