Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 березня 2018 р.

У Чернігові у дні великого снігопаду працівники комунальних підприємств працювали у кілька змін

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

У період великої хуртовини з 1 по 4 березня для боротьби з наслідками негоди у Чернігові були задіяні сили усіх комунальних підприємств та організацій.

Зокрема, тільки працівниками та снігоприбиральною технікою КП «АТП-2528» в цілодобовому режимі проводилося розчищення більше сотні чернігівських доріг (центральних, а також усіх тих, по яких проходять маршрути громадського транспорту), забезпечувалося чищення тротуарів і території зупинок громадського транспорту.

Загалом за цей час технікою підприємства було пройдено близько 600 км шляхів (через постійні опади доводилося розчищати дороги по кілька разів), використано 1694 тон посипкових протиожеледних матеріалів (сіль, пісок, їх суміш).

У денні та нічні зміни працювали:

- 80 працівників – прибиральників, водіїв, механіків;

- 28 одиниць снігоочисної техніки підприємства.

У зв`язку з опадами, що не припинялися, працівники та техніка працювали в цілодобовому режимі та постійно чистили дороги від снігу й посипали їх протиожеледними сумішами. На прибирання вулиць міста Чернігова від наслідків негоди у вказаний період з бюджету міста витрачено близько 1,3 млн грн.

Довідка.

Прибиранням вулиць Чернігова в літній та зимовий періоди, чищенням доріг, тротуарів та територій зупинок від снігу, їх посипанням протиожеледними сумішами займається КП «АТП-2528». Це підприємство стало переможцем тендеру, оголошеного управлінням ЖКГ, - https://goo.gl/Qa5XsR.

Решта території міста прибирається так:

- міждворові проїзди і тротуари на прибудинковій території прибирають ЖЕКи, ОСББ та ОЖБК (це передбачено в тарифі на квартплату);

- очищенням парків і скверів займається КП «Зеленбуд»;

- усі вулиці приватного сектору мають прибирати Деснянська та Новозаводська районні у м. Чернігові ради та мешканці цих вулиць (крім тих, які визначені тендером на замовлення УЖКГ);

- чищення території біля комерційних об’єктів, підприємств, установ забезпечують власники закладів – протягом дня організовують відкидання снігу з пішохідної частини на узбіччя дороги, звідти його вивозить техніка КП "АТП-2528".

 

За повідомленням управління житлово-комунального господарства міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!