Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 березня 2018 р.

Дайджест актуальних запитань і відповідей щодо тарифів на тепло, які звучали на зустрічі міського голови з громадськістю


Фото № 1

Питання щодо тарифів на опалення, розбалансування системи теплопостачання, відсутності гарячої води у будинку по завершенню опалювального сезону, встановлення лічильників гарячої і холодної води та термінів їх повірки обговорювали під час зустрічі Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з мешканцями міста. Зустріч, у якій також узяли участь заступники міського голови, представники генеруючих компаній, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, проходила у суботу, 3 березня, в приміщенні Новозаводської районної ради Чернігові.

Пропонуємо дайджест запитань і відповідей, які звучали на цій зустрічі:

Представник ініціативної групи мешканців по проспекту Перемоги, 83 розповів, що, зокрема, йому за 55 квадратних метрів опалювальної площі нараховано більше 3-х тисяч гривень. За його словами, причиною цього може бути те, що у будинку знаходяться комерційні підприємства, через приміщення яких проходять теплові труби і доступу до них мешканці не мають. Колективно мешканці цього будинку зверталися в різні інстанції з цією проблемою, проте наразі немає жодних результатів.

Директор КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА» Олексій Щербина зазначив, що ця ситуація буде обов’язково вивчена.

Відповідаючи на інше питання, Олексій Щербина повідомив, що лічильник обліку тепла показує кількість теплової енергії, яку використовує будинок, і в цьому розрахунку температура зовнішнього повітря не враховується.

Присутні також цікавилися тим, хто має право безкоштовно встановлювати лічильники на гарячу та холодну воду, як часто необхідно ці лічильники здавати на повірку, хто має виконувати та сплачувати за ці роботи.

Владислав Атрошенко пояснив, що за міською програмою таким правом можуть скористатися люди, які оформили субсидії, оскільки ця категорія найменш платоспроможна. Начальник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко додав, що у листопаді 2017 року НКРЕКП прийняла постанову, якою повірка лічильника виведена з тарифу. Крім того, у минулому році був підписаний Закон України про облік комунальних послуг, відповідно до якого повірка, обслуговування та ремонт приладів обліку, які є власністю абонентів, здійснюється за рахунок абонентів. Міжповірочний інтервал встановлений законом про метрологію, відповідно до якого повірку лічильників гарячої та холодної води треба здійснювати 1 раз на 4 роки.

Повірочна установка є на балансі комунального підприємства. Вона була закуплена у 2015 році. Раніше її зовсім не було. Зараз ми здійснюємо повірку лічильників у будинках приватного сектору. Їх кількість на сьогодні складає більше 17 тисяч. Абоненти багатоквартирних житлових будинків зараз можуть здійснювати повірку в інших організаціях, які на це уповноважені. Зокрема, це одна з компаній, яка здійснює повірку прямо на дому в абонентів, без зняття приладу. Вартість цих робіт різна – відповідно до витрат підприємства-виконавця, - сказав начальник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

 

Окрім проблемних питань, мешканці міста вносили й свої пропозиції. Зокрема, щодо створення робочої групи, яка б вирішувала та контролювала питання встановлення тарифів на послуги житлово-комунального господарства та створення єдиного розрахункового центру.

Чернігівський міський голова зазначив, що подібна зустріч з громадянами не остання, така практика буде продовжуватися й надалі. Загалом він підтримав створення робочої групи, яка б вирішувала нагальні питання чернігівців, а по окремим питанням дав доручення відповідним службам вивчити ситуацію та доповісти протягом тижня.

Також Владислав Атрошенко нагадав, що необхідно утеплювати свої будинки, оскільки завдяки цьому можна збільшити показник температури у квартирі на кілька градусів. Крім того, у місті діє програма, в рамках якої 80% коштів на це дає міський бюджет, а 20% – кошти мешканців квартир.

- По завершенню опалювального сезону, починаючи з квітня, мінімум один раз на місяць будуть проводитися зустрічі по конкретним адресам по всій території міста. Я вважаю, що такі зустрічі дуже корисні. Ті питання, які будуть у компетенції міста, обов’язково вирішуватимуться, - сказав міський голова та подякував усім присутнім за цю зустріч.


 


Прес-служба Чернігівської міської ради


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!