Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 березня 2018 р.

Кожен чернігівець відповідальний за чистоту і порядок у місті

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

13 березня в Чернігівській міській раді відбулося зібрання голів ОСББ міста. Під час зустрічі були підняті питання щодо виконання правил благоустрою та забезпечення чистоти у нашому місті, графіку вивозу сміття та його сортування, нарахування субсидій та пільг для мешканців будинків, де створені ОСББ та ОЖБК.

Начальник КП «Муніципальна варта» міської ради Віталій Хрустицький, звертаючись до присутніх, зокрема, зазначив, що виконувати правила благоустрою повинні усі чернігівці без винятку:

Усі суб’єкти господарювання повинні виконувати правила благоустрою. Зараз на першому місті – прибирання прилеглої до будинків території своїми силами чи по заключенню договорів з відповідними організаціями. Це прибирання і снігу, і сміття та гілок,- сказав Віталій Хрустицький. – Якщо балансоутримувачі не будуть доводити до належного стану прилеглу територію, то Муніципальна варта робитиме попереджувальні приписи щодо порушення правил, а потім складатиметься відповідний адмінпротокол.

Велике прохання: зверніть увагу на дахи будинків і негайно вирішуйте питання щодо ліквідації бурульок, які загрожують життю та здоров’ю громадян. Якщо не має можливості вирішити це питання своїми силами, то необхідно заключати договори з підрядними організаціями. Це ж стосується й вивозу сміття.

Якщо ви бачите, що хтось засмічує територію, то звертайтеся у Колл-центр за телефоном 0-800-50-93-50. Працівники Колл-центру оперативно з нами зв’язуються і дають нам відповідну інформацію. Наші працівники відразу виїжджають на місце і складають протоколи про порушення правил благоустрою. Мета нашої роботи – зробити наше місто чистим.

Віталій Хрустицький також додав, що з приводу ліквідації будь-якого засмічення можна звертатися й безпосередньо до нього, зателефонувавши за номером 610-600.

Начальник відділу по екологічній безпеці міста КП «Муніципальна варта» Олег Попов нагадав, що, згідно з правилами, прилегла територія - це територія, яка межує з територією суб’єкта господарювання на відстані 15 м (по периметру) від огорожі, споруди або обмежена краєм проїзної частини вулиці чи дороги, включаючи прибардюрну частину. Ознайомитися більш детально з правилами благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова можна на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради в рубриці «Нагальні питання».

У ході спілкування було також підняте питання щодо вивозу сміття, зокрема, у приватному секторі. Начальник цеху санітарного очищення КП «АТП-2528» Руслан Кречківський відповів, що сміття вивозиться відповідно до графіку. Якщо й виникають якісь затримки через випадки несправності техніки, то працівники КП «АТП-2528» докладають максимум зусиль, щоб вирішити це питання якнайшвидше.

Також мова йшла про виділення зі сміття ресурсних матеріалів, доцільності закриття сміттєпроводів у багатоповерхових будинках, оскільки від мешканців надходять скарги щодо неприємного запаху в під'їздах, та яким способом збирати сміття при їх закритті, як це сталося на вул. Доценка, 26, де 3 сміттєпроводи закрили.

Від присутніх голів ОСББ надходили пропозиції, що сміття можна збирати на майданчиках чи приміщеннях із закритим доступом для сторонніх, крім мешканців ОСББ. Можливо там буде відбуватися і його сортування та виділення ресурсних матеріалів, як це практикується в інших містах і на чому ОССБ заробляють кошти.

Відповідно до нещодавно прийнятого закону про ЖКГ в Україні планується ввести сортування сміття. Наразі це питання, яке потребує великих фінансових затрат, знаходиться на етапі обговорення. Крім того, послуга з вивезення сміття буде виведена з тарифу на обслуговування будинків та прилеглих територій, тому керівникам ОСББ та ОЖБК потрібно буде підписувати договори з підприємствами, які здійснюють ці послуги.

Учасники засідання також обговорили питання надання субсидій та пільг по оплаті комунальних послуг. Зокрема, начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводського району Ірина Марчук повідомила, що всі розрахунки проводяться автоматично, через спеціальне програмне забезпечення, яке наразі працює ще в тестовому режимі. Вона також нагадала, що сім’ям, які оформили субсидію, не надаються пільги. За надані пільги та субсидії управлінням проводяться розрахунки з 64 підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, в тому числі 19 ОСББ.

Вона також розповіла, що з січня цього року запроваджується наступний крок монетизації субсидій і пільг в частині проведення розрахунків з такими підприємствами і буде відбуватися у 2 етапи: перший - монетизація пільг і субсидій на всі види внесків ОСББ, які охоплені чинною системою соціального захисту (кошти перераховуватимуться на поточні рахунки ОСББ та ОЖБК), другий - випуск спеціальних банківських карток для зарахування пільг і житлових субсидій готівкою громадянам, які проживають у будинках ОСББ.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів"

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!