Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 квітня 2018 р.

Загиблих в АТО чернігівців у поминальні дні вшанували на кладовищі "Яцево"

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

На міському кладовищі «Яцево» в Чернігові похований вже 41 український воїн, загиблий на сході нашої держави в неоголошеній російсько-українській війні. А всього в Чернігові – 43 такі могили.

Сектор, де розташовані могили загиблих воїнів АТО на центральному міському кладовищі здалеку видно по жовто-блакитних прапорах над обелісками й по великій кількості вінків та квітів біля них у будь-яку пору року.

У післявеликодні поминальні дні в цьому місці вже традиційною стала церемонія, на яку збираються родини загиблих, представники влади, волонтерських громадських організацій і просто чернігівці. Відправляється заупокійна літія, всі разом з болем від тяжкої втрати згадують загиблих героїв.

Такий поминальний захід на вшанування й увічнення пам'яті захисників України відбувся й сьогодні, 15 квітня.

Присутні поіменно згадали усіх чернігівців, які загинули при виконанні військового обов’язку в зоні АТО, та вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

Зі словами скорботи і шани виступили керівники регіону.

Заупокійну літію за загиблими відправив військовий  капелан, благочинний храму святої Великомучениці Катерини в м. Чернігові протоієрей отець Євген (Орда). 

Слово мали і родичі полеглих героїв: батько майора Національної гвардії України Андрія Шанського,  голова обласної громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, мати командира 2-го стрілецького взводу стрілецької роти 13-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області капітана Олексія Коновалова Наталія Коновалова, батько командира 1-ої окремої танкової бригади 13 мотопіхотного батальйону, сержанта Івана Томилка, член громадської організації «Родина Воїна» Микола Томилко. 

До присутніх на пам’ятному заході звернулися і бойові побратими чернігівських воїнів: заступник начальника регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ» по роботі з особистим складом, ветеран АТО, голова Чернігівської міської ради ветеранів АТО та сімей загиблих  Андрій Требух, підполковник запасу Збройних Сил України,  ветеран АТО, колишній заступник командира 13 мотопіхотного батальйону з озброєння, начальник технічної частини батальйону, нині - голова Чернігівської обласної організації «Товариство сприяння оборони України» Ігор Бизган, а також голова громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець.

Свій авторській вірш-присвяту всім героям - захисникам України прочитала курсант 4-го курсу юридичного факультету Академії Державної пенітенціарної служби Мирослава Дмитрів.

Після проникливого вірша у виконанні Олени Белеванцевої, матері загиблого старшого солдата  13 окремого мотопіхотного батальйону Володимира Близнюка, учасники заходу випустили голубів та символічні білі кульки, які поринули у блакитне чернігівське небо як безсмертні душі наших героїв.

Вшановуючи пам'ять загиблих, керівники  області та міста, інші учасники пам’ятного заходу поклали квіти до могили  молодшого  сержанта Збройних Сил України Дмитра Сискова, який  загинув на Донбасі в лютому цього року. Зараз він останній з похованих у цьому секторі героїв-чернігівців.

 «Щоб цей рік нарешті приніс мир на українську землю і наші хлопці більше ніколи не гинули», - звучало у виступах як найзаповітніше побажання.










У 2016 році біля сектору загиблих в АТО на міському кладовищі закладена пам’ятна плита на початок будівництва меморіальної каплиці «Архистратига Божого Михаїла» в пам'ять загиблих захисників нашої Батьківщини. 

Будівництво каплиці розпочали минулого року, його завершення планується до кінця літа.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!