Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 травня 2018 р.

5-6 травня - мистецький проект "Старовинна музика в стародавньому місті"


Фото № 1

У Чернігові 5-6 травня відбудеться мистецький проект "Старовинна музика в стародавньому місті". Проведення в Чернігові такої непересічної події, як мистецький проект, що знайомить зі старовинною музикою, найбільш вдало підкреслює його історичний та культурний статус.

Вперше в м. Чернігові мистецький проект «Старовинна музика в стародавньому місті» був представлений у вересні 2016 року й став одним з основних заходів, присвячених Дню міста. В травні 2017 року даний проект відбувся в рамках Фестивалю класичної музики під відкритим небом.

Впродовж двох років учасниками з трьох міст – Чернігова, Львова та Києва – було представлено кращі зразки європейської старовинної музики. Зокрема, в проекті брали участь Львівский музичний цех «Gardarica» (м. Львів), сопілковий консорт «DudalisJunior» (м. Львів), дует в складі Божени Корчинської и Наталії Павлів (українська хроматична сопілка) (м. Львів), KlarnetKvartet «Bagatelle» (г. Чернігів), Іван Євтушенко (лютня) (м. Чернігів), академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (м. Чернігів), дует в складі Світлани Шабалтіної та Ольги Шадріної-Личак (клавесин) (м. Київ), а також Ігор Єрмак (флейта траверсо) (м. Київ).

Окрім постійних учасників, у виконанні яких прозвучать твори європейських композиторів XVI-XVIIIстоліть. Спеціальним гостем проекту цього року стане Бернгард Гофштьоттер (м. Відень, Австрія) – номінант премії International Classical Music Awards з концертом для барокової гітари. На сьогодні Гофштьоттер опублікував п’ять сольних компакт-дисків, які отримали міжнародне критичне визнання, зокрема, він отримав тричі премію «Pasticcio» австрійського публічного радіо.

Відмітимо, що проект «Старовинна музика в стародавньому місті» - неординарий захід, який найкращим чином може вдихнути живу атмосферу у відомий архітектурний фасад Чернігова й акцентувати, що наше місто було і залишається частиною європейської культури, та є актуальним в умовах проголошення Європейського року культурної спадщини в Україні.

5 травняУрочисте відкриття проекту та концертна програма

Початок - о 15 годині

Місце проведення:  сквер ім. Б. Хмельницького

6 травняКонцертна програма

Початок - о 15 годині

Місце проведення: Борисоглібський собор


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!