Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 травня 2018 р.

Делегати з 42 міст України приїхали в Чернігів для участі в проекті, спрямованому на місцевий розвиток

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні в Чернігові проходить підсумкове засідання робочих груп з підвищення ефективності діяльності в сферах місцевих фінансів місцевого економічного розвитку. Захід відбувається в рамках спільного проекту Асоціації міст України та Норвезької асоціації місцевих і регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

Одночасно відбувається 2 засідання: робота групи фінансистів - в Чернігівській обласній державній адміністрації, а групи в сфері місцевого економічного розвитку – в Чернігівській обласній раді.

Участь у засіданнях беруть міські голови, заступники міських голів, керівників департаментів та управлінь з 42 пілотних міст проекту.

Свою роботу проект розпочав у квітні 2017 року.  Під час сьогоднішніх засідань учасники обговорюють, що їм вдалося реалізувати в покращені ефективності роботи у відповідних сферах.

Чернігів у робочих групах представили начальник Управління фінансів Чернігвської міської ради Олена Лисенко та заступник начальника Управління економічного розвитку міста Світлана Святушенко. Засідання робочих груп буде тривати протягом 2 днів, 15-16 травня.

У соціальній мережі Facebook координатор проекту в АМУ Наталія Бескупська написала:

 Протягом року ми відвідали 8 міст, провели 42 фокус-групи, підготували 4 аналітичні звіти за напрямком "людиноцентричний бюджет"; бюджетоформуючий податок-плата за землю; оцінка внеску міста в залучення інвестицій і розвитку малого і середнього підприємництва!

 "Мережі ефективності" - норвезький досвід апробований в Україні в рамках проекту "Партисипативна демократія та обгрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні", що реалізується Асоціації міст України (#АМУ) спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад (#КS), Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень (#NIBR) за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії.

 


Робоча група фінансистів















 


 



Робоча група економічного розвитку

 


 



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!