Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 червня 2018 р.

Відпочивати можна з користю: кожні вихідні цього літа у сквері Хмельницького!


Фото № 1


Цього літа в чернігівському сквері Хмельницького цікаві та корисні – але при цьому щоразу різні! – розваги чекають на відвідувачів кожної суботи та неділі.


При цьому йдеться не тільки про дитячі розваги, а й про те, що цікаве іншим віковим групам. Ідея в тому, щоби те, що «зачепить», знайшов для себе кожен.


Усе це працюватиме з 16.00 до 20.00. Причому програма створюється так, щоби протягом цих годин острівці активної діяльності працювали один за одним: коли один з них закінчував роботу, то інший – починав. Тому люди, які приходитимуть у сквер Хмельницьокого пообіді по суботах та неділях, знайдуть щось цікаве для себе і своїх дітей у будь-які години.


Окрім того, кожної суботи починаючи з 19.00 у сквері звучатиме музика. Буде зміна: один тиждень – сальса-фестиваль і вуличні танці (біля пам’ятника), другий – гратиме  оркестр (на майданчику біля фонтану). І найближчої суботи – 9 червня – на нас чекає саме сальса-фестиваль. Прийти на танцмайданчик просто неба може кожен, танцювати  - навчать, гарний романтичний настрій і хороший вечір - забезпечать!


Хто це організовує?


Усе це – єдиний міський проект, який придумала і яким займається команда ентузіастів. Вона складається як з працівників міського управління культури та туризму, так і з волонтерів. Кожен з них давно хотів зробити в нашому місті подібний осередок спілкування і відпочинку з користю, який би об’єднував усіх. Кожен мав своє бачення того, як це слід робити і навіть починав цю діяльність власними силами. Але цього року, об’єднавшись, вони готові зробити більше.


Називається це – культурно-просвітницький проект ChAC.


Докладніше дізнатися про команду, розклад заходів та про всі новини проекту, а також записатися на участь у квестах можна через одноіменну сторінку в соцмережі Facebook:  https://www.facebook.com/ChernihivActiveCity/  Також через сторінку та аккаунти членів робочої групи можна спілкуватися, якщо в когось по цьому проекту є запитання, поради чи пропозиції.



Хто бере участь?

У Чернігові в різних місцях – у навчальних закладах, офісах громадських організацій, клубах за інтересами, в різних державних та недержавних установах чи просто по домівках – люди, об’єднані спільними інтересами, розбудовують і здійснюють багато цікавих громадських проектів. Вони мають дуже різну направленість, але про більшість із них знають лише досить вузькі кола друзів і однодумців.

У той же час, багато з цих видів діяльності та проектів були би цікавими й іншим чернігівцям.

Аби допомогти їм зустрітися, проект ChAC розшукує такі групи та осередки діяльності й запрошує їх представити себе у якийсь із вихідних на території скверу, щоби стати більш відомими та знайти однодумців.

А всі чернігівці таким чином зможуть більше дізнатися про те, які можливості для відпочинку, хобі  та взагалі всебічного розвитку є в нашому місті - і знайти щось для себе.

Команда проекту ChAC організовує учасників за тематикою, яка буде об’єднувати той чи інший день. Ця тематика визначається як у робочому порядку, так і на тематичних зустрічах-презентаціях, які проводяться кожні два тижні, анонсуються через соцмережі і відкриті для всіх бажаючих. Вже відбулися дві такі зустрічі; одна з них була присвячена спортивно-туристично-розважальному потенціалу Чернігова і називалася "Час на відпочинок", друга – розвитку театрів, у тому числі – аматорських і називалася "Час на театр". А наступна запланована на 9 червня (17.00) і присвячена всьому, що допомагає з вибором для абітурієнтів. Вона відбудеться теж у сквері ім. Богдана Хмельницького (локація - між пам'ятником і вул. Шевченка). Вузи, психолог, інтерактив, професії майбутнього - усе це буде в цей день не тільки на зустрічі-презентації, а й на різних тематичних локаціях по території скверу.

 

Нижче - докладніший розклад на найближчі вихідні:





 

Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. робочої групи проекту «ChAC»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!