Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 червня 2018 р.

Чернігів виділятиме кошти на лікування дітей хворих на муковісцидоз


Фото № 1

У Чернігові з міського бюджету виділятимуться кошти на лікування дітей, які хворіють на муковісцидоз. Одноразову матеріальну допомогу на лікування таких дітей один раз на рік виплачуватимуть у розмірі 10 000 гривень. Таке рішення сьогодні, 22 червня, прийняли депутати Чернігівської міської ради на пленарному засіданні. Відповідні зміни внесені до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м. Чернігова, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради у березні 2013 року.

Прийняття цього рішення пов’язане з необхідністю більш вагомої матеріальної підтримки сімей, які мають дітей хворих на муковісцидоз, оскільки лікування цієї хвороби занадто дороге для більшості українських сімей. На даний час у нашому місті 5 таких сімей, які потребують підтримки.

Муковісцидоз належить до тяжких захворювань із несприятливим прогнозом. До недавнього часу середня тривалість життя таких дітей становила до 5 років, але впровадження в практику сучасних методів лікування значно, в багато разів, збільшило цей показник. Проте, лікування потребує великих матеріальних витрат, що робить цю хворобу великою соціально-економічною проблемою.

Також сьогодні депутати міської ради внесли зміни до Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова на 2014-2018 роки. А саме, збільшили фінансування за цією Програмою на 1,5 млн грн. Оскільки кошти, які були передбачені на надання такої допомоги мешканцям (а саме 1,28 млн грн), вже використані.

Останнім часом, за інформацією відділу звернень громадян міської ради, постійно збільшується кількість звернень від мешканців нашого міста, які мають тяжкі онкологічні захворювання, потребують матеріальної допомоги на придбання ліків, зокрема, після хірургічного втручання, інсультів, інфарктів міокарда тощо. Крім того, спостерігається стала тенденція звернень за отриманням одноразової матеріальної допомоги учасників проведення антитерористичної операції на сході нашої країни, зокрема, для лікування внаслідок отримання поранень підчас виконання бойових завдань.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому міської ради, яке відбулося 14 червня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запропонував розглянути відповідною комісією можливість збільшити з 1 тис. грн до 5 тис. грн матеріальну допомогу тим чернігівцям, у кого сталася непередбачувана подія, наприклад, сильна пожежа з втратою місця проживання.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!