Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 червня 2018 р.

У будинках по вулиці Шевченка КП «Чернігівводоканал» перевіряє тиск води


Фото № 1

Сьогодні, 23 червня, з 10 години КП «Чернігівводоканал» розпочав комісійне обстеження будинків № 160-А та № 248 по вулиці Шевченка.

Вчора, під час 32-ї сесії міської ради 7-го скликання до Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка звернулася мешканка одного з цих будинків зі скаргою на низький тиск води в квартирах.

Під час цього обстеження присутні також представники КП «ЖЕК-10» та ОСББ. Результати та висновки разом з відеофіксацією процесу обстеження будуть оприлюднені на сайті КП "Чернігівводоканал" пізніше.

До цього, 19 червня, вже проводились виміри тиску води на вводі будинку по вул. Шевченка, 160-А. Висновки - власники будинку мають відновити роботу підвищувальної насосної станції, яка була зруйнована.

У таку спеку тиск питної води в будинках дуже важливий для власників квартир, які розташовані на верхніх поверхах багатоповерхівок. Але не завжди від КП «Водоканал» залежить наявність води на 7-9 і вище поверхах.

Для забезпечення будинків водою під час їх будівництва в них було запроектовано та змонтовано підвищувальні насосні станції (ПНС) третього підйому. Ці станції перебували на балансі ЖЕКів та обслуговуються за рахунок тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій.

Перевірки показують, що на вводі будинків тиск у мережах Водоканалу відповідає нормативному. Але, через відсутність ПНС його недостатньо для будинків вище семи поверхів. Для відновлення водопостачання будинків та приведення тиску до нормативного, власникам будинків рекомендовано відновити роботу ПНС і підтримувати їх в належному робочому стані.

 

За інформацією КП «Чернігівводоканал»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!