Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 серпня 2018 р.

Чернігівський міський голова доручив пришвидшити роботи з повторної очистки дощевідводу вулиці Декабристів


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на міській розширеній нараді 9 серпня поставив задачу пришвидшити роботи з повторної прочистки дощевідвідної каналізації в районі вулиці Декабристів.

За словами виконавців робіт, вже у найближчі дні на цій вулиці запрацює спеціальна техніка для гідроочистки таких мереж, яку замовили з іншого міста. Це має запобігти підтопленню після злив.

"Втім на сьогодні повний обсяг з будівництва всього, що там можна зробити (накопичувальне озеро, нова дощевідводна каналізація, заміна або прокладання додаткових труб під проспектом Миру та інше), може коштувати до 50 мільйонів гривень. Це для порятунку 15 приватних дворів. Тому місто готуватиме відповідний проект, але роботи будуть виконуватися поетапно, щоби знайти той обсяг, який буде на ділі достатнім", - зазначив міський голова.

Є і реальні умови, які не залежать від міської влади: вулиці, що підтоплюються, знаходяться в яру, який є природнім шляхом відводу води з території понад 1500 гектарів, яка починається аж від Масанів. А двори деяких будинків на вул. Декабристів знаходяться на метр нижче рівня дощевідводної каналізації, яку збудували близько 40 років тому.

На цій же нараді начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун проінформував присутніх про те, що всі належні документи про шкоду, завдану аномальною зливою 30 червня, зібрані й своєчасно направлені до Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ця комісія засідає 1 раз на місяць. Засідання, на якому очікується розгляд питання щодо Чернігова, заплановане наприкінці серпня. Як тільки комісія підтвердить відповідний рівень цієї надзвичайної ситуації, міська влада взаємодіятиме з Кабінетом Міністрів України у питанні отримання компенсації зі спеціального фонду державного бюджету. 

Владислав Атрошенко доручив вже зараз підготувати проект звернення з проханням підтримати виділення коштів, яке депутати міської ради можуть прийняти на сесії та направити до Кабміну.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!