Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 серпня 2018 р.

До Дня будівельника: міський голова про стимули для розвитку галузі

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав будівельників із професійним святом. Цьогорічні урочисті з нагоди Дня будівельника відбулися в Чернігівській облдержадміністрації.

На думку міського голови, чи не найголовнішим питанням у галузі є розмір заробітної плати.

- Працівники робітничих професій масово виїжджають на закордонні заробітки. Працюючи з будівельними організаціями Чернігові, ми намагаємося втримати робітників у місті – перш за все, збільшенням заробітної плати. Для прикладу, ми хочемо бачити у проектах будівельних робіт, що виконуватимуться за кошти міста у 2019 році, підвищення заробітної плати робітникам, - вважає Владислав Атрошенко.

Окрім того, гарним поштовхом для розвитку будівельної галузі у місті може стати Програма реконструкції зношеного житла, над проектом якої наразі працює міська влада. За попередніми підрахунками у місті десятки будинків старої забудови, які практично не підлягають ремонту, або ж такий ремонт буде коштувати десятків мільйонів.

Суть програми: забудовник зносить старий будинок і на його місці зводить багатоповерхівку. У ній квадратні метри отримують ті, хто мав житло в знесеній будівлі. У такому разі міська влада може встановити мінімальний пайовий внесок та передбачити відповідну компенсацію забудовнику.

Чернігівський міський голова також вручив відзнаки від міста працівникам будівельної галузі.

З нагоди свята за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня будівельника Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

ЗАЛОЗНИЙ Валерій Віталійович, виконавець робіт товариства з обмеженою відповідальністю «ОСНОВА-БУД-7»;

КРЕМІЗІОН Петро Микитович, столяр будівельний 5-го розряду товариства з обмеженою відповідальністю «ДОМЕН-БУД»;

ШВЕЦЬ Микола Михайлович, виконавець робіт товариства з обмеженою відповідальністю «ОСНОВА-БУД-7».

Подяку Чернігівського міського голови оголошено:

КОРЖУ Андрію Олександровичу, головному інженеру товариства з обмеженою відповідальністю «ДОМЕН-БУД»;

МАКАРОВУ Олександру Володимировичу, заступнику начальника управління капітального будівництва Чернігівської міської ради;

МАНОЙЛЕНКУ Юрію Миколайовичу, начальнику інспекційного відділу управління державного архітектурно-будівельного контролю Чернігівської міської ради;

СЕРДЕЧНЮК Оксані Миколаївні, головному спеціалісту – юрисконсульту сектору публічних закупівель управління капітального будівництва Чернігівської міської ради;

СІЛКУ Валерію Анатолійовичу, муляру 4-го розряду товариства з обмеженою відповідальністю «ДОМЕН-БУД»;

ШОКУНУ Івану Григоровичу, формувальнику залізобетонних виробів та конструкцій формувального цеху акціонерного товариства «Будіндустрія».

 











Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!