Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 серпня 2018 р.

11 - 13 серпня - другий етап тренінгу для викладачів в рамках проекту «Молодь дебатує».


Фото № 1

З 11 по 13 серпня 2018 року в м. Чернігові відбудеться другий етап тренінгу для викладачів, в рамках проекту «Молодь дебатує».

У заході візьмуть участь 24 викладачі з Дніпропетровської, Донецької, Вінницької, Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Перша частина тренігової програми відбулась в Німеччині в червні цього року. 

Учасники тренінгу набули право застосовувати дебатну методику «Jugend debattiert» для виховання учнів в своїх навчальних закладах та готувати останніх до участі в всеукраїнському дебатному турнірі, якій відбудеться наприкінці року. 

Не секрет, що в Україні під час навчання в школі молодь майже не залучена до трансформаційних процесів, які відбуваються в країні. Саме тому мета ініціативи «Молодь дебатує» – активніше залучити шкільну молодь до розбудови громадянського суспільства, адже це люди, чиї рішення і дії вже завтра визначатимуть, якою буде наша держава.

Ініціатива «Молодь дебатує» спрямована на розвиток комунікативних навичок та критичного мислення молоді через навчання не тільки грамотно відстоювати власні погляди, але й поважати позицію співрозмовника/-ці, дискутуючи на суспільно важливі теми.

Уперше дебатна методика «Jugend debattiert», що останні 10 років успішно розвивається в Німеччині на загальнодержавному рівні, доступна в українських школах українською мовою.

Реалізацію проекту взяла на себе громадська організація Internationales Haus Sonnenberg, що сприяє міжнародному співробітництву та демократичній освіті, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Пілотний проект розпочався у 2016 році в 4-х областях, до яких протягом двох років приєдналися ще 8. На цьому етапі в ньому беруть участь 40 шкіл із Дніпропетровської, Донецької, Вінницької, Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.

Керівництво програмою здійснює Віола фон Крамон-Таубадель, Директорка Sonnenberg-Kreis e.V., німецька політикиня, депутатка Бундестагу 17-го скликання, експертка з питань демократизації в Україні, спікерка з питань зовнішніх зв’язків з ЄС та Ольга Пішель, громадська активістка, засновниця проекту із розвитку громадянського суспільства в Україні та керуюча партнерка консалтингової організації в Німеччині.

        

Офіційний сайт проекту: https://www.ukraineyouthdebates.de

Фейсбук сторінка: https://www.facebook.com/debattiertUKR/

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!