Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 серпня 2018 р.

Чернігів завдячує їм своїм розвитком: номінанти на звання Почесного громадянина міста Чернігова в цьому році


Фото № 1

Цього року на присвоєння звань "Почесний громадянин міста Чернігова" номіновані двоє чернігівців, які у своїх галузях ще за життя стали людьми-легендами.

Перший з них - БЕЗВЕРХИЙ Леонід Іванович, багаторічний (з 1967 по 1990 рік) генеральний директор Чернігівського радіоприладного заводу. Очолював підприємство від самого початку його будівництва. За часів його керівництва завод перетворився у виробниче об’єднання-гігант і досяг свого максимального розвитку та успіху.

За керівництва Леоніда Безверхого у 80-х роках на підприємстві працювало 17 тисяч чернігівців. Для задоволення їх житлових і побутових потреб виробниче об’єднання побудувало в Чернігові  20 житлових будинків, 8 дитячих дошкільних закладів, Чернігівський радіо механічний технікум, вище професійно-технічне училище №15, базу відпочинку «Лада», дитячий табір «Електронік», 3 гуртожитки, поліклініку та лікарню. Все це і сьогодні діє, служить людям.


З поданням про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" до Чернігівської міської ради звернувся трудовий колектив ПАТ «ЧеЗаРа».Другий - БОГДАН Сергій Ілліч – теж людина-легенда. Менеджер медичної галузі міста і області, багаторічний керівник Чернігівського міського пологового будинку (з 1964 по 1996 рік), Заслужений лікар України. Одночасно Сергія Богдана знали як активного громадського діяча, патріота України і голову міської організації товариства «Просвіта». Не один раз його обирали й депутатом міської та обласної рад.

 

 

У якості головного лікаря на рубежі 60-70-х років Сергій Богдан з успіхом боровся з захворюванням на стафілокок, яке тоді було поширене на Чернігівщині, і доклав багато зусиль для побудови у Чернігові нової будівлі для пологового будинку.

Фактично, він допоміг з’явитися на світ тисячам новонароджених, підготував багатьох молодих фахівців, передаючи їм свій лікарський досвід.

З пропозицією присвоїти звання Почесного громадянина Чернігова визначному лікареві і патріоту до міської ради звернулися ГО Чернігівська організація Суспільної служби України, Благодійний фонд «Захистимо Україну» та Відокремлений підрозділ ВГО «Самооборона Майдану» в Чернігівській області.

  Питання про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" виновиться на розгляд сесії Чернігівської міської ради 21 серпня.

 

Довідково:

Церемонія вручення відзнак Почесного громадянина міста Чернігова відбувається щорічно під час святкування Дня міста Чернігова. Особам, яким присвоюється звання «Почесний громадянин міста Чернігова», вручається Диплом Почесного громадянина міста Чернігова та нагрудний знак «Почесний громадянин міста Чернігова». 

Крім того, надається одноразова грошова винагорода у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, встановлених нормативно-правовими актами станом на 1 січня року, в якому присвоєно звання. У разі посмертного присвоєння одноразова грошова винагорода надається спадкоємцям.

Пропозиції, пов'язані з присвоєнням звання Почесного громадянина міста Чернігова, розглядаються спеціально утвореною Комісією 1 раз на рік, після чого міський голова вносить дане питання на розгляд депутатів Чернігівської міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!