Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 вересня 2018 р.

Владислав Атрошенко: закликаю всіх об'єднатись навколо однієї мети - зробити Чернігів кращим

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Урочисті збори до Дня міста та 75-ї річниці вигнання нацистів пройшли сьогодні, 21 вересня, у міській раді. Привітати чернігівців прибули делегації з міст-побратимів, обласних центрів, територіальних громад та районів Чернігівської області, Чернігівського земляцтва у м.Києві.

У вітальному слові Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зупинився на важливості дати визволення міста. У 1943 році, після 2 років окупації та боїв, місто було фактично зруйноване. І тільки праця десятків тисяч людей відродила Чернігів.

Присутні вшанували пам'ять всіх загиблих під час Другої світової війни, а також наших земляків, які віддали життя у війні новітній - на сході України.

"Не чекаючи допомоги, із заходу чи сходу, закликаю всіх об'єднатись навколо мети - до 2020 року Чернігів має стати кращим містом серед рівних за потенціалом обласних центрів. Як міський голова прагну, щоб всі чернігівці повірили у себе і зрозуміли, що ця мета реальна, якщо докладати до цього максимум зусиль", - сказав міський голова.

Нові стандарти благоустрою міста на рівні європейських, що враховують потреби людей з інвалідністю, якісні дороги, сучасні зупинкові комплекси, зменшення кількості площ зовнішньої реклами, ремонти міжбудинкового простору - це все робиться, щоб чернігівці відчували себе максимально комфортно.

Міський голова переконаний, що прагнення до поступу міста поділяє і бізнес: адже сплачені податки сприяють розвиткові міста, додаючи капіталізацію і самому бізнесу.

Ці прості речі і є, на думку міського голови, тим, у чому об'єднані думки чернігівців і зараз, і всіх людей, які у різний час віддавали життя у боротьбі за Україну.

З нагоди Дня міста Чернігова теплі слова привітання прозвучали від в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлії Свириденко, яка зачитала присутнім вітання чернігівцям від Президента України Петра Порошенка.

Громаду міста поздоровляли представники делегацій: голова Гомельського міськвиконкому Петро Кириченко, заступник Харківського міського голови Андрій Руденко, керівник офіційної делегації міста–партнера Тарнобжега (Польща) Марек Букало, керівник офіційної делегації міста-партнера Огре (Латвія) Айва Ормане, секретар Славутицької міської ради Володимир Борисов, голова Ради Чернігівського земляцтва в м. Києві Віктор Ткаченко, Ніжинський міський голова Анатолій Лінник. 

Чернігів та всіх його жителів вже привітали зі святом Президент України у 1994-2005 роках Леонід Кучма, Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Продовжують надходити вітання від земляків, поважних людей, наших колег та партнерів в Україні та зі всього світу, а також міських голів обласних центрів.

  












Прес-служба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!