Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 жовтня 2018 р.

Переможець тендеру поставив місту дешеві вуличні світильники, третина яких вже перегоріли


Фото № 1

Опрацювати чітку інформацію про фактичну наявність освітлення в житловій зоні – як на центральних вулицях, так і на між квартальних територіях - таке завдання поставив перед Управлінням економічного розвитку міста та Управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко. Завдання дане на щотижневій розширеній міській нараді 9 жовтня.

Принагідно міський голова поінформував про перебіг історії з вуличними світильниками, придбаними містом у фірми з Черкас.

- Підприємство, за яке дуже просили окремі "діячі", дійсно поставило світильники по дуже низькій ціні. Але щодо цих світильників фахівці висловлювали застереження: казали, що вони «розігнані», тобто в них штучно піднята яскравість, це може призвести до швидкого вигорання. Втім у технічному завданні під час оголошення тендеру передбачити це було складно. Запропонувавши нижчу ціну, це підприємство перемогло у тендері. Далі, у ході виконання робіт, з’ясувалося, що поставлені світильники все-таки не відповідають технічним вимогам через відсутність передбаченої в них захищеності блоку живлення від вологи. Через це управління ЖКГ не прийняло світильники на баланс. Цей спір перейшов далі у судову площину, і наразі остаточного вирішення не має", - повідомив Владислав Атрошенко.

Міський голова наголосив на тому, що юридичний відділ міської ради має зробити все можливе для активного наступу в судах на недбайливого підрядника.

Адже за ті неповні два роки, що ці світильники змонтовані в нашому місті, з них перегоріли вже 30%. Але ж тільки гарантійний термін на них мав бути не менше 5 років, - підкреслив міський голова, заначивши, що з цього негативного досвіду треба зробити висновки і не повторювати помилок.

- Вважаю: більше уваги потрібно приділяти формулюванню технічних вимог і умов відповідальності, дивитися на виробника: хто і що він. Зокрема, необхідні вимоги щодо наявності в нього досвіду виробництва цієї продукції, кількісних показників, наявності виробничих потужностей. Якщо тільки Антимонопольний комітет це пропустить, - зазначив міський голова, - Я думаю, треба узагальнити такі результати закупівель по всій Україні та зробити з цього висновки.

Дивіться також:

 8 жовтня освітлення чернігівських вулиць обговорювалося в передачі «Тема дня» на Чернігівському суспільному телебаченні. Гості студії – директор КП «Міськсвітло» В’ячеслав Николенко та головний спеціаліст міського Управління ЖКГ Дмитро Хажевскас:



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!