Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 жовтня 2018 р.

У Чернігові презентували результати моніторингу захисту прав людини

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Шляхи та спільний план дій органів місцевого самоврядування та громадських організацій щодо дотримання прав людини обговорили сьогодні, 19 жовтня, у Чернігові.

Круглий стіл, на якому презентували результати громадського моніторингу індексу дотримання прав людини у Чернігові, організував Чернігівський громадський комітет захисту прав людини спільно з Мережею правового розвитку за підтримки проекту USAID «Нове правосуддя».

Моніторинг здійснено за методологією Місцевого кодексу дотримання прав людини в громадах. Додатково експерти надали свої рекомендації та пропозиції, які дозволять досягти більш позитивних змін у місцевій політиці заради покращення практики щодо захисту прав людини.

Оцінювання проводилося на основі 9-ти розділів: безпека громади, навколишнє природне середовище, охорона здоров’я, гідний рівень життя, освіта та культурний розвиток, соціальний захист для вразливих категорій, праця та умови її реалізації, право на інформацію та добре врядування. Фахівці аналізували міський сайт, проводили інтерв’ю та експерименти.

По 4-х  із 9-и напрямів (гідний рівень життя, освіта та культурний розвиток, соціальний захист для вразливих категорій та добре врядування) Чернігів отримав максимальні бали. Це стало можливим, у тому числі, завдяки реалізованим за останні 3 роки ініціативам міської влади щодо безпеки громадян, комунікації з громадськістю, впровадженню інклюзивної освіти, інформування громадян та іншого. 




«Дуже добре, що громадська організація провела оцінку дотримання прав людини у чернігівській громаді. Дані моніторингу обов’язково враховуватимуть управління та відділи міської ради, кожен по своєму напрямку роботи. Окрім того, підготовлена аналітика може бути використана під час підготовки міських програм, які так чи інакше стосуються сфери дотримання прав людини. Тобто є готова аналітика, яку можна брати у роботу. Це навіть полегшує завдання розробникам програм», - зазначив Андрій Подорван, начальник прес-служби Чернігівської міської ради.

 




Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!