Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 листопада 2018 р.

Наше завдання на наступний рік – щоби робітник комунального ЖЕКу одержував на руки не менше 4,5 тисяч гривень


Фото № 1

Учора, 1 листопада, два найбільших комунальних ЖЕКи міста Чернігова відсвяткували 30-річчя створення. Урочистості спонукали говорити і про найбільш гостру проблему цих підприємств – досить низькі заробітні плати, внаслідок чого більшість робітників – це ті, хто прийшов сюди давно і зараз вже має досить поважний вік. За таких обставин років через п’ять, коли ці працівники вирішать піти на заслужений відпочинок, вказані підприємства ризикують залишитися без кадрів.

Аби такого не сталося, у Чернігові вже в цьому році зарплати робітникам комунальних ЖЕКів почали по можливості поступово підвищувати. Важко уявити, наскільки низькими були ці зарплати, якщо навіть після їх підвищення пічник у ЖЕКах отримує «на руки» в місяць всього лише 3,6 тис. грн! У інших працівників виходить ненабагато більше.

Тому зарплати цим категоріям працівників міського господарства будуть збільшувати. Про це повідомив на урочистостях у КП «Деснянське» та КП «Новозаводське» чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- На наступний рік потрібно, щоб найнижча заробітна плата, менше якої працівники би «на руки» не отримували, була 4,5 тис. грн, - сказав він.

При цьому міський голова попросив робітників обслуговувати двори та будинки чернігівців настільки якісно, щоб ті відчували: містяни сплачують за якісні послуги.

-  Головна задача сьогодні – надати якісну послугу, щоб вона співвідносилася з тарифом. По-друге, працюючи поряд з людьми, треба пояснювати їм, щоб вони не накопичували заборгованості. Щоб вони не думали що цей тариф іде кудись «у космос» - він іде йде на цей же будинок, на підтримання ладу в ньому, на оновлення потрібної для цього техніки і на зарплату тих людей, які їх обслуговують, - наголосив Владислав Атрошенко.

Він додав, що влада міста теж робить кроки для оновлення техніки комунальних підприємств. У бюджеті цього року закладені відповідні кошти на трактори-навантажувачі. Також на КП АТП-2528 місто купує 4 сучасних сміттєвози. Одночасно у Чернігові намагатимуться впровадити систему збору сміття із заглибленими в землю контейнерами, за прикладом пілотного проекту, реалізованого в Києві.

- Чернігів не має такої кількості підприємств як Харків або Дніпро. Як наслідок, не збирається й стільки податків, щоб ми могли конкурувати з цими містами. Але сьогодні від приїжджих про Чернігів усе частіше можна почути гарні відгуки, що він чистий, затишний, красивий. Це – завдяки нашими спільним зусиллям. І зі шляху залучення туристів не можна сходити, бо це і є наш завтрашній день. А для нього обов’язкова умова - щоб місто було чисте, охайне, привітне до гостей. І не тільки центральна його частина, а й «глибинка», - зауважив мер.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!