Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 грудня 2018 р.

У чернігівські школи придбають 4 навчальні комплекси для гуртків з робототехніки


Фото № 1

У Чернігові для шкіл придбають 4 великих комплекси для впровадження гуртків з робототехніки (технічне та методичне забезпечення). Відповідні зміни до Програми комп’ютеризації закладів та установ освіти міста Чернігова на 2016-2020 роки погодив сьогодні, 3 грудня, виконком Чернігівської міської ради.

Ці зміни внесені в заходи програми на 2019 рік. Вартість чотирьох комплексів – 2,4 млн грн.

Як пояснила на виконкомі заступник начальника міського управління освіти Олена Горна, розподіл цих комплексів між школами планується на конкурсних засадах, з урахуванням наявності відповідних педагогів та інтересу дітей. На запитання міського голови про сильних педагогів вона поставила у приклад, зокрема, ліцей №15 і школу №12, де талановиті вчителі фізики та інформатики.

Шкільні комплекси для занять з робототехніки дозволяють учням самостійно збирати і програмувати інтерактивні іграшки та міні-роботів. Такі зайняття поглиблюють актуальні в сучасному світі знання з фізики, математики та інформатики, вчать роботі в команді, прийняттю рішень, розвивають креативність.

Придбати комплекси пропонувалося замість 480 електронних планшетів для двох пілотних шкіл. Владислав Атрошенко зазначив: якщо планшети на уроках там дійсно потрібні, то управлінню освіти варто знайти фінансову можливість щоби придбати і їх також. На думку міського голови, ресурс для цього є, а сучасна та якісна освіта дітей – одна з найважливіших інвестицій.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!