Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 січня 2019 р.

У міській раді підсумували новорічні вихідні

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні, 2 січня, на ранковій нараді у мерії керівники міських управлінь та служб доповіли про ситуацію в Чернігові протягом свят.

Як і анонсувалося, вночі 1 січня працювали спеціальні рейси громадського транспорту. Зокрема, 12 тролейбусів курсували на нічних лініях.

На жаль, під час свят трапилися кілька неприємних інцидентів. На перехресті вулиць Доценка та Рокоссовського, біля дитячої поліклініки, зламали електронне табло.  Пошкоджено кілька елементів світлового фонтану, встановленого на місці фонтану пішохідного, а також один світловий елемент у сквері імені Богдана Хмельницького. А ще - один сіті-лайт у підземному переході біля готелю «Україна»: тут порушника одразу встановлено, відновлення міського майна відбудеться за його рахунок.

У зв’язку з цими випадками, міський голова Владислав Атрошенко закликав поліцію активніше затримувати тих, хто нівечить майно громади, використовуючи, серед іншого, встановлені в місті відеокамери. А чернігівців – не проходити повз: фотографувати і фільмувати вандалів, викликати сили правопорядку, створювати для хуліганів атмосферу суспільного осуду. Адже все що зроблено в місті – зроблено для всіх людей.

На головній площі ексцесів не було, працювали всі локації, всіх об'єднувало це свято, проінформував на нараді начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук. Він нагадав про заходи на наступні святкові дні: 6-7 січня на Красній площі відбудеться фестиваль вертепів, а 12 січня - етнофестиваль «Де коза ходить, там жито родить», до якого залучаються колективи з усієї України.

Окреме питання виникло щодо катання на поні. До міської ради звернулися матері загиблих бійців АТО, які просили прибрати цей атракціон з-під стели загиблим. Представник муніципальної варти наголосив на тому, що власники коней не завжди дотримуються визначеного для нього місця та маршруту. У зв’язку з цим перед ними будуть поставлені жорсткіші вимоги, а при невиконанні – атракціон перемістять на іншу локацію.

Начальник міського управління охорони здоров’я доповів про ситуацію з захворюваністю на ГРВІ та грип у Чернігові. Якщо по першій групі хвороб є деяке сезонне збільшення, то по грипу до епідпорогу ще далеко, - повідомив він.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!