Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 січня 2019 р.

У Чернігові ще п’ятеро дітей-сиріт отримали нове житло

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 18 січня, взяв участь в урочистому врученні ордерів та ключів від нового житла дітям-сиротам.

Привітати молодих людей з приємною подією у житті прийшли також голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник, керівники структурних підрозділів міської ради та районних у місті рад.

- Місто до державної субвенції додало кошти, яких не вистачало, і це дало змогу дітям-сиротам мати свою оселю. Це надзвичайно важлива програма, завдяки якій за останній час тільки по місту Чернігову вдалося придбати 10 квартир. Аналіз попередніх років говорить про те, що дійсно сьогодні Президент України Петро Порошенко приділяє велику увагу цьому питанню. Навіть враховуючи усі проблеми, держава все ж таки знаходить посильну можливість вирішувати його, - сказав міський голова та побажав молодим людям вирости відповідальними та вдячними людьми.

Господарі нових осель, в свою чергу, подякували за те, що місто й держава не стоїть осторонь і турбується про тих, кого з дитинства спіткала тяжка доля. Усі вони стояли на черзі у позачерговому списку та як діти-сироти. Хтось з них працює чи навчається, хтось влаштовується на роботу, а хтось знаходиться у відпустці по догляду за дитиною.

Для придбання цих п’яти квартир для дітей-сиріт з міського бюджету виділені кошти сумі 150 тис. грн, з державного - 2,512 млн грн.

Однокімнатні квартири, кожна з яких загальною площею майже 43 кв.м, придбані у житловому будинку по проспекту Миру, 277. Договори купівлі-продажу цього житла оформлені з умовою, що квартири не продаватимуться протягом 10 років.

Минулого року за цією ж державною програмою для дитячих будинків сімейного типу були придбані 2 квартири, а також 3 квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!