Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 лютого 2019 р.

"Чернігівводоканал" придбає спеціальну установку для виявлення нелегальних врізок у мережі


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Навесні цього року комунальне підприємство «Чернігівводоканал» планує придбати телеінспекційну систему для обстеження мереж і виявлення фактів самовільного підключення до систем водопостачання та водовідведення. 

Шукатимуть також і місця несанкціонованого приєднання до зливової (дощової) каналізації. Цим інколи зловживають жителі вулиць, які не мають централізованої каналізації. Тож самовільно "врізаються" до мереж збору та відведення дощової води. Як наслідок, каналізаційні стоки врешті потрапляють у Стрижень та Десну.

КП «Чернігівводоканал» постійно виявляє факти незаконного під'єднання до мереж. Досить результативною ця робота була в т. ч. в позаминулому році. А вже у 2018-му факти виявлення та взяття на облік підприємств і домогосподарств, які безобліково споживали воду, стали менш частими.

Разом з тим, на «Чернігівводоканалі» мають підстави вважати, що факти несанкціонованого відбору води є і досі. Причому мова може йти навіть про споживання досить значних, промислових обсягів.

Боротися з незаконними врізками у водогін і допоможе сучасний прилад. Це спеціальна установка, яка може працювати у водопровідних мережах під тиском.

Вартість системи чимала - 560 тис. грн. Втім враховуючи дані інспекції з контролю за водокористуванням та служб, які обслуговують мережі, потенційна кількість підприємств та містян-порушників, термін окупності установки становитиме всього лише півроку.


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!