Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 березня 2019 р.

За рік у Чернігові введено в експлуатацію 539 новобудов і реконструйованих об’єктів

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Про роботу Управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) міської ради доповіла на міській розширеній нараді 26 березня його керівниця Людмила Шкуріна.

Управління здійснює:

•        державний архітектурно-будівельний контроль: перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, проектної документації, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, технічних умов, інших  нормативних документів під час виконання підготовчих і будівельних робіт;

•        виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності;

•        огляд об’єктів будівництва при введенні їх до експлуатації та видачі сертифікатів.


Структурою управління передбачено 10 штатних одиниць. У т.ч. 3 спеціалісти-інспектори і 2 спеціалісти–реєстратори дозвільних документів, які успішно склали іспит в Державній архітектурно-будівельній інспекції України, мають особисті печатки та доступ до Єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.

Сектор реєстрації дозвільних документів у т. ч. надає консультації в Центрі надання адміністративних послуг м. Чернігова відповідно до затвердженого графіка та співпрацює з адміністраторами Центру з питань приймання-передачі документів дозвільно-декларативного характеру відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги». У тому числі – з питань «будівельної амністії».  За рік фахівцями ДАБК надано більше 700 консультацій у ЦНАП м. Чернігова і загалом – більше тисячі адміністративних послуг у сфері містобудування.

Однією з послуг, які належать до компетенції ДАБК, є введення об’єктів в експлуатацію шляхом видачі сертифікату відповідності. За 2018 рік у Чернігові офіційно введені в експлуатацію 9 багатоквартирних житлових будинків, 1 освітній заклад, 5 медичних закладів, 21 будівля громадського призначення, 1 будівля виробничого призначення і 7 інженерно-лінійних споруд. А загалом, разом зі спорудами індивідуального будівництва, в Чернігові за рік введено в експлуатацію 539 об’єктів.

Інспекційний відділ ДАБК здійснює державний архітектурно-будівельний контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації щодо об’єктів, розташованих на території міста Чернігова. За 2018 рік ними проведено 20 планових і 180 позапланових перевірок. Порушення виявлені на 23 об’єктах.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!