Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 квітня 2019 р.

Чернігів може отримати субвенцію з державного бюджету для реконструкцій мереж


Фото № 1

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 18 квітня, вніс зміни до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки. Це необхідно для подання пакету документів до Міністерства екології та природних ресурсів України з метою отримання субвенції з державного бюджету для виконання реконструкцій на об’єктах комунальної власності.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослава Куца, пропонується у додаток до відповідної Програми додати наступні об’єкти:

реконструкція мереж зливової каналізації від вул.Рокоссовського до просп.Перемоги, кошторисною вартістю 4592,75 тис. грн (з фінансуванням з міського бюджету у сумі 459,28 тис. грн, державного бюджету - 4133,47 тис. грн);

реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вул.Глібова, вул.Леоніда Пашина від перехрестя з вул. Красносільського до каналізаційної насосної станції КНС-5, кошторисною вартістю 66287,654 тис. грн (з фінансуванням з міського бюджету у сумі 6628,77 тис. грн, державного бюджету - 59658,884 тис. грн);

- реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вул.Глібова від колодязя гасителя КНС-4 по вул. Квітнева до будинку №80 по вул. Глібова, кошторисною вартістю 45099,148 тис. грн (з фінансуванням з міського бюджету у сумі 4510,000 тис грн, державного бюджету - 40589,148 тис. грн).

   Вищезазначені об’єкти відносяться до природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності та спрямовані на охорону і раціональне використання водних ресурсів.

-  Це всі важливі проекти для міста. Далі рішення розглядатиметься на черговій сесії міської ради. По одному із пунктів, що стосується вул.Рокоссовського, у депутатів можуть виникнути дискусії, оскільки у КП «Чернігівводоканал» є пропозиція залишити фінансування реконструкції цього об'єкту тільки з міського бюджету. Загальна ж вартість реконструкції – 4,5 млн грн. Я думаю, що місто зможе профінансувати цей проект. Натомість місту пріоритетніше для фінансування з державного бюджету залишити дороговартісні проекти, - зазначив заступник міського голови Олександр Ломако та запропонував членам виконкому підтримати це рішення поки що без змін.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2019 року №228, що набрала чинності 21.03.2019 року, затверджено Порядок та умови надання субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності. Серед умов надання субвенції з державного бюджету є співфінансування з місцевих бюджетів у розмірі не менше ніж 10 відсотків загальної кошторисної вартості природоохоронного заходу та включення заходу до місцевої природоохоронної програми.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!