Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 травня 2019 р.

Підземні комунікації, вік яких досягає 90-а років, замінюють на нові

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

З обох боків Красної площі в Чернігові та на прилеглих вулицях тривають земляні роботи. Тут виконують заміну водопровідних і каналізаційних труб, які прокладені в цьому районі під вулицями Шевченка, Магістратською та Кирпоноса.

Детальніше про ці роботи розповів Ігор Райхіль - в.о. головного інженера ТОВ «УТБ-інжинірінг», компанії-підрядника на цьому об’єкті:

-  Це окремих два проекти – для водопровідних і для каналізаційних мереж. Труб водопроводу різних діаметрів буде замінено близько 800 метрів. По каналізації вже виконані роботи з заміни 102 м труб діаметром 500 мм і 350 м 200-міліметрової труби ще замінять. Труба кладеться замість старої чавунної. Нова – зі спеціального полімеру. Гарантійний термін її 50 років.

Щодо старих труб є документи, що водогін по вул.Магістратській прокладався в 1960-х роках. Труби, які ми дістаємо, можна побачити: вони іржаві, всередині - мул і твердий осад. Такі труби вже потребують заміни (див. фото).

З якого року водопровід по вул.Шевченка – точно невідомо, але на «Чернігівводоканалі» є дані, що він десь 30-х років минулого століття. Тобто ці труби відпрацювали вже фактично три терміни експлуатації.

Усі демонтовані старі труби відвозяться на «Чернігівводоканал», який їх збирає в районі очисних споруд, уточнив Ігор Райхіль.

Маршрут заміни труб проходитиме повз ОДА, міську прокуратуру, будівлю колишнього Нацбанку, мерію - і до розподільчого колодязя навпроти дитячої стоматполіклініки.

Як ми вже розповідали раніше, ця заміна підземних мереж виконується у зв’язку з наступною реконструкцією мощення Красної площі, під проїжджою частиною якої вони прокладені. 




Прес-служба Чернігівської міської ради


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!