Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 травня 2019 р.

Дістатися до міського пляжу можна новозбудованою дорогою по вулиці Береговій

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Уже за кілька днів у Чернігові завершиться двоетапне будівництво головної вулиці, яка веде до міського пляжу «Золотий Берег». Працівники «ШБУ-14», сьогодні на вул.Берегова розпочали укладати верхній шар асфальтобетонного покриття. На ділянці дороги вул.Молодчого від вул.Берегової до перехерстя з вул.Шевченка також буде укладено останній шар дорожнього полотна. Після завершення асфальтування буде нанесено дорожню розмітку.

Планується, що всі роботи завершаться найближчими днями.

Протяжність вул.Берегова 990 м, вартість робіт 20,6 млн грн. Ділянка дороги на вул.Молодчого складає 280 м, а вартість робіт 6,7 млн грн.

Нагадаємо, що дорога по вул.Берегова проходить по частині заплави (частина річкової долини, що лежить вище меженевого рівня води в річці і періодично затоплюється під час повені) річки Десни. На цій ділянці залягають гумусовані ґрунти, слабі ґрунти, стискувані ґрунти, та пучиністі ґрунти, а також рівень ґрунтових вод тут занадто високий. Тому було вирішено робити посилену конструкцію дорожнього одягу і піднімати дорогу над рівнем землі. Усі відповідні розрахунки були проведені на кафедрі Київського транспортного університету. Минулорічна весняна повінь показала, що проектне рішення було прийнято вірне.

 Отож новазбудована дорога складається із таких шарів: нетканний геотекстиль; шар піску; шар щебеню у 14 см; наступні 14 см шару щебню, оброблені цементом.

 Для того щоб не допустити капілярного підняття води: 1) покладено геотекстиль; 2) відсипано земляне полотно; 3) земляне полотно армували сіткою (георешіткою); 4) висипано 14 см щебенево піщаної суміші №5 (щебінь всіх фракцій підібраний у оптимальній кількості); 5) висипано 14 см гравійного щебіню, обробленого цементною сумішу; 6) знову георешітка; 7) 6 см нижнього слою великозернистого  асфальтобетонного покриття; 8) 5 см верхнього малозернистого асфальтобетонного покриття.

На вул.Берегова також зроблено велодоріжка, пішохідна зона, зелена зона, водовідведення та «кишені» для зупинок автобусів. 


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!