Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 червня 2019 р.

Олександр Ломако подякував чернігівцям за якісні проекти до Бюджету участі


Фото № 1

З 15 квітня по 31 травня тривав прийом проектів у рамках Програми реалізації громадського бюджету у м. Чернігові на 2020 рік. Всього у рамках Бюджету участі чернігівці подали 105 проектів, з них 47 великих (вартістю до 1,5 млн грн) та 58 малих (вартістю до 300 тисяч грн).

- Хочу подякувати всім чернігівцям, які подавали свої проекти. Ми намагались активно їх до цього закликати. 105 проектів - чудова цифра. Неймовірні люди, які писали ці проекти та збирали за них підписи. Зараз ми почнемо їх розглядати, аналізувати. Те, що я вже дивився: якість проектів значно краща. Тобто кожного року підвищується якість і кількість проектів. 

Тому, ви чернігівці  неймовірні, ви подаєте гарні проекти, хочете зробити наше місто краще. І я від імені міської ради, від імені міського голови за це дуже вдячний, – сказав заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Цього року подані проекти стосуються таких сфер: безпека та громадський порядок – 1 проект, дорожньо-транспортна інфраструктура – 2, об'єкти комунальної власності територіальної громади м. Чернігова – 7, культура та мистецтво – 13, освіта – 19, охорона здоров'я – 5, соціальний захист – 15, спорт та туризм – 19, телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології – 1, транспорт -1, благоустрій – 17, інше – 5.

Наступний етап - всі пропозиції громадян перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року). За потреби із авторами проектів зв’язуватимуться, проситимуть уточнити ті чи інші незрозумілі моменти.

А восени на загальноміському голосуванні чернігівці обиратимуть проекти, які, на їх думку, варто втілити у життя.

Безпосередньо реалізовуватимуть обрані проекти у 2020 році. Для цього буде передбачено 19,9 млн грн. Це 1% власних надходжень міського бюджету Чернігова від попереднього року.

Громадський бюджет втілюється в нашому місті вже п’ятий поспіль і має на меті залучення громади до розподілу частини коштів міського бюджету.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!