Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 червня 2019 р.

Виконком затвердив 2,3 млн грн збитків, які не сплатили до бюджету власники земельних ділянок


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

На засіданні виконавчого комітету міської ради 20 червнязатвердили суми збитків, які зазнав міський бюджет через громадян та підприємства, які користуються землею без правовстановлюючих документів, а отже не платять земельний податок. Цього разу суму збитків -  2,3 млн грн.

Попередньо питання збитків розглянули на Комісії з визначення розмірів збитків, заподіяних порушниками земельного законодавства власникам землі та землекористувачам, засідання якої пройшли 5 та 14 червня. Підготовлені Комісією акти і затвердив виконком.

Прийняття рішення виконкому дає можливість вчиняти від імені територіальної громади подальші дії, направлені на стягнення коштів.

Як відомо, вже 2 роки у Чернігові системно займаються займається стягненням у бюджет територіальної громади збитків з неплатників за землю. Приміром, у 2018 році затверджено 81 акт на загальну суму понад 25 млн грн.

До речі, у випадках, коли боржник зацікавлений у виправленні ситуації, але сума заборгованості для нього є надто великою, місто дає згоду на реструктуризацію боргу.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!