Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 квітня 2011 р.

Мітинг-реквієм до 98-ої річниці смерті М.Коцюбинського


Фото № 1

Громадськість Чернігова вшанувала пам'ять видатного письменника, класика української літератури Михайла Коцюбинського, котрий 15 років прожив у місті і за заповітом похований на Болдиній горі.

Ма могилі митця з нагоди 98-ої річниці від дня його смерті пройшов мітинг-реквієм.

Покласти квіти до могили М.Коцюбинського прийшли представники влади – голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, інтелігенція, молодь.

У страсну п'ятницю, яка цього року співпала з річницею смерті письменника, Єпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського патріархату Іларіон відслужив заупокійну літію.

За словами нащадка письменника Ігоря Коцюбинського, який очолює літературно-меморіальний музей-заповідник митця, заходи на могилі М.Коцюбинського проходять щороку у день народження та день смерті. У вересні – у день народження майстра слова – більш урочисті, а у квітні – до роковин смерті – мітинг-реквієм.

Спілкуючись із журналістами, Чернігівський міський голова підкреслив, що М.Коцюбинський належить до великих чернігівців, а його твори не втрачають актуальності і до сьогодні. Адже письменник залишив майбутнім поколінням заповіт: завжди бути вірним своєму народові, правді, справедливості і свободі. "Ці прості істини не втрачають своєї важливості з часом, бо правда, справедливість і свобода дозволяють залишатися Людиною з великої літери за будь-яких обставин, не зраджувати друзів і коханих, не міліти душею", - сказав О.Соколов.

  

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!