Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 червня 2011 р.

Розпочався фестиваль "Ульотний Чернігів"

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

У Чернігові на центральній Красній площі та Алеї Героїв відбулося урочисте відкриття першого фестивалю повітряних куль.

З цієї нагоди пройшов святковий концерт. Учасників фестивалю та глядачів привітали Чернігівський міський голова Олександр Соколов, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та президент Федерації повітроплавання у Чернігівській області Геннадій Свіркул.

Особливістю фестивалю "Ульотний Чернігів" стало те, що у першій кулі, яка піднялася в небо з Красної площі, перебували міський голова Олександр Соколов та архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Владика благословив проведення фестивалю й окропив Чернігів святою водою з висоти пташиного польоту.

Фестиваль "Ульотний Чернігів" має насичену програму за участю аеростатів – це шоу "танцюючих" повітряних куль у сутінках над річкою Стрижень ("нічне сяйво"), ранкові та вечірні конкурсні польоти, виступи парапланеристів та дельтапланеристів, виставка дельтапланів та парапланів на Красній площі. До Чернігова приїхали десять команд, котрі представляють Київ, Кам'янець-Подільський, Феодосію, Білу Церкву та інші міста.

Організатори фестивалю обіцяють, що його проведення у Чернігові буде традиційним. Крім того, керівник міста бачить перспективи розширення фестивалю повітряних куль через участь у ньому представників Росії. Адже у Російській Федерації налічується понад 150 повітряних куль, в Україні на сьогодні – утричі менше.

Організаторами першого фестивалю повітряних куль виступили Чернігівська міська рада, повітроплавальна компанія "Генплан" та Федерація повітроплавання України. Фестиваль триватиме у Чернігові до 28 червня.

 

 

Ірина Синельник

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!