Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 червня 2011 р.

Перемога в конкурсі проектів розвитку місцевих громад «Лідер бібліотечної справи»


Фото № 1

З 26 червня по 1 липня 2011 року Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІRЕХ) і програма «Бібліоміст» організовує навчальну поїздку до Польщі переможців 2-го етапу конкурсу проектів розвитку місцевих громад у рамках ініціативи «Лідер бібліотечної справи».

Приємно, що від Чернігівщини до професійної поїздки до Польщі запрошено головного методиста Чернігівської міської центральної бібліотеки імені М.М.Коцюбинського Ганну Сурніну, автора та розробника власного проекту «Інтернет. Бібліотека. Євро-2012», який за висновками експертної комісії визначено серед переможців конкурсу.

Мета проекту - просування читання, книги, реклама нових інформаційних послуг бібліотек Чернігова, підтримка розвитку творчої молоді, популяризація міста Чернігова напередодні ЄВРО-2012.

Для участі в навчальній поїздці запрошені бібліотекарі з усіх регіонів України. Захід передбачає ознайомлення з Програмою розвитку бібліотек, зустріч в офісі Фундації розвитку інформаційного суспільства, візити до польських бібліотек (в містах Варшава, Величка та Кельце), зустріч з представниками Асоціації польських бібліотекарів.

Запрошені українські бібліотекарі-експерти поділяться досвідом з польськими колегами, візьмуть участь в обговореннях та презентаціях щодо трансформації ролі бібліотеки і репертуару бібліотечних послуг з використанням нових технологій і нових медіа, переваг та проблем «академічних» послуг в публічних бібліотеках, шляхів співпраці між двома видами бібліотек.

Програма «Бібліоміст» допомагає місцевим громадам в Україні, модернізуючи доступ до інформації в публічних бібліотеках. Протягом 2011 року партнерами програми стануть 730 публічних бібліотек.

 

 

За інформацією Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!