Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 липня 2014 р.

Чернігів планово готується до зими


Фото № 1

У Чернігові тривають планові роботи щодо підготовки міського господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Про це під час розширеного засідання колегії Чернігівської облдержадміністрації повідомив міський голова Олександр Соколов.

За його словами, для забезпечення нормальних умов експлуатації житлового фонду в осінньо-зимовий період 2014-2015 років для підприємств ЖКГ розроблено план заходів, на виконання якого вже відремонтовано  150 покрівель із 215 запланованих (70%), 26 систем опалення із 56 (46%), 22 системи гарячого водопостачання із 64 (34%) та 45 систем холодного водопостачання із 89 запланованих (51%). "Всі необхідні роботи будуть виконані. Місто буде готове до зими", - запевнив О. Соколов.

Міський голова також підкреслив, що теплопостачальні підприємства міста опрацьовують можливість зниження споживання природного газу. Так, ПАТ "Облтеплокомуненерго" здійснює реконструкцію 4 котелень  загальною потужністю 2,2  Гкал/год., де передбачено заміну котлів НІІСТУ-5 на сучасні котли італійського виробництва. Крім того, будуть проведені заходи щодо заміни мережних насосів та диспетчеризації котелень. Все це  дозволить зекономити близько 400 тис. м³ природного газу та майже 1 млн. КВт/ годин електроенергії. До речі, ПАТ "Облтеплокомуненерго" у попередні роки виконало реконструкцію 12 котелень із встановленням сучасних котлів італійського виробництва без залучень бюджетних коштів.

О.Соколов зазначив, що на сьогодні надзвичайно гостро стоїть питання скорочення обсягів споживання природного газу на 30%, порівняно з 2013 роком (необхідно зменшити використання газу на 45  млн. м³).

Міські фахівці вивчають поки що два варіанти. Перший – повне відключення гарячого водопостачання у місті надасть можливість економії 15 млн. м³ природного газу або 21%. Другий варіант: повне відключення гарячого водопостачання та зменшення нормативних температур у приміщеннях на 2-3 градуси С. В цьому випадку економія складає 26% або 19 млн. м³ природного газу. "І останнє, щоб забезпечити економію на рівні саме 30% потрібно відключити об'єкти бюджетної сфери від теплопостачання, що не припустимо!", - наголосив керівник міста. Він додав, що за розрахунками, нормальна безаварійна робота систем теплозабезпечення у зимовий період можлива, якщо рівень економії споживання природного газу не перевищить 10%.

 

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!