Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 жовтня 2014 р.

Презентація Кращої книги року


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У Чернігові 15 жовтня в читальному залі міської центральної бібліотеки ім. М. М. Коцюбинського відбулась презентація видання «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія». Автори цієї книги – кандидат історичних наук, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Бойко; кандидат історичних наук, спеціаліст центру Дмитро Казіміров, а також доктор історичних наук, професор кафедри історії України та політології Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, провідний науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті, директор ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень» Сергій Лепявко.

Під час заходу всі присутні мали змогу ознайомитись з історією написання цієї книги та з деякими сторінками цього видання.

За словами В. Бойко, робота над книгою тривала два з половиною роки, але ідея зародилася ще раніше. Представлене видання розраховане на широке коло читачів. Воно засвідчує тисячолітній розвиток державних та самоврядних інституцій на теренах Чернігово-Сіверщини – історичної землі, яка є однією з основ України. У ньому висвітлюються історія адміністративно-територіального поділу, система органів місцевої влади та місцевого самоврядування Сіверського краю. На сторінках альбому кожен читач знайде чимало нових для себе фактів, виявлених дослідниками протягом останніх двох десятиліть.

Особливістю та новацією цього видання є його форма. Численні фотографії документів, карт та схем, зображення символіки територіальних одиниць, портрети державних, громадських діячів супроводжуються мінімально необхідним текстом. Саме це наближає її до ширшого кола читачів та полегшує сприйняття інформації.

Учасники заходу зійшлись на думці, що така книга повинна бути в бібліотеці кожного, хто цікавиться історією України, як сучасної європейської країни з давнім та своєрідним корінням.

 

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!