Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 квітня 2015 р.

У Чернігові відзначили 29-і роковини Чорнобильської катастрофи


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

26 квітня 1986 року навічно залишиться в пам’яті людей як дата величезної техногенної та екологічної катастрофи.

Наша область є однією з найбільш постраждалих. 244 населених пункти віднесені до радіоактивно забруднених. 22% населення було віднесено до категорії постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У місті Чернігові мешкає понад 8 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та 461 родина померлих учасників ліквідації.

У Чернігові 26 квітня з нагоди відзначення 29-х роковин трагедії біля Пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» відбувся реквієм пам’яті загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За ініціативою громадської організації «Союз Чорнобиль України» іконописцем Владиславом Горецьким у 2003 році була написана ікона «Чорнобильський Спас» та освячена у Києво-Печерській Лаврі.

Продовжувачем цієї теми є ікона «Чорнобильський Спас» нашого земляка з Куликівщини Олександра Пузиря. Заупокійну літію за жертвами аварії на Чорнобильській атомній електростанції відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини протоієрей Роман Кіник.

До пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» поклали квіти голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народний депутат України Олександр Кодола, представники установ та організацій, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, представники громадських організацій та мешканці міста.

Пам’ять тих, хто першим прийняв на себе удар страшної екологічної катастрофи, вшанували хвилиною мовчання.

 

За інформацією з офіційного сайту облдержадміністрації

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!