Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 серпня 2015 р.

Не вистачає коштів на сплату рахунків за житлово-комунальні послуги — оформлюйте субсидії


Фото № 1

Про головні новації у порядку надання житлових субсидій населення вкотре говорили сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін, станом на 21 серпня цього року житлову субсидію в області отримують майже 94 тисячі сімей. Для порівняння станом на 1 серпня минулого року ця цифра була більш, як вдвічі менша.

Спрощений порядок надання субсидій, який діє з травня поточного року, постійно вдосконалюється.

— За новим порядком людина сама не розраховує дохід, а лише вказує місце його отримання. Наприклад, пенсія, зарплата з посиланням на місце роботи. Розрахунки здійснює служба соціального захисту у результаті відповідних запитів, — акцентував Олег Русін.

До того ж, доходом не вважається єдиноразові соціальні виплати (грошові виплати учасникам АТО, відсотки по депозитах та інше).

Врегульовано питання надання субсидій фізичним особам підприємцям. А також надано право управлінню соціального захисту населення призначати субсидію на кількість зареєстрованих осіб. Однак, у разі зміни кількості проживаючих чи їх доходу, це варто відобразити і в декларації.

Треба зазначити і про скасування так званих штрафних санкцій за допущені громадянами помилки. Родинам, які отримували субсидію у минулих роках, звертатися до органів соцзахисту не потрібно (у випадку, якщо нема змін у складі сім'ї чи доходах). Адже перерахунок буде проведено автоматично.

На спрощеному механізмі отримання субсидій наголошує і керівництво держави.

— Основні платежі по газу підуть у вересні-жовтні. До цього часу ми зобов’язані розібратися у цьому, підготувати субсидії, а влада має зробити механізм отримання субсидій автоматичним, — наголошує Президент України Петро Порошенко.

До першого вересня кожна родина знову отримає бланки заяви та декларації. Заповнені бланки не обов’язково приносити до органів соціального захисту особисто. Можливо їх надіслати і поштою. Тож не зволікайте та скористайтеся правом отримання державної допомоги.

 

 За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!