Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 січня 2016 р.

У Чернігові відзначили День Соборності України

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

22 січня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулося урочисте зібрання з нагоди 97-ї річниці Дня Соборності України. В заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, представники громадськості.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто ціною власного життя століттями виборював Соборну і незалежну Українську державу. З цієї нагоди від учасників зборів були покладені квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», стели «Герої Небесної сотні», меморіальних стендів військовослужбовцям Чернігівщини, загиблим в зоні АТО.

Відповідно Указу Президента України від 22 вересня 2015 року №553 орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно) нагороджено рядового Олександра Шумейка, який загинув 3 серпня минулого року від отриманих осколкових поранень під час мінометного обстрілу в умовах двостороннього вогневого контакту у районі м. Горлівки Донецької області. Державну нагороду матері солдата Євгенії Петрівні під оплески зали вручив перший заступник голови облдержаадміністрації Леонід Сахневич.

Звертаючись до учасників зустрічі, промовці акцентували, що возз'єднання в 1919 році Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки є свідченням прагнення багатьох поколінь українців – жити в єдиній незалежній державі. І сьогодні, коли Україна переживає нелегкі часи, усі, як ніколи, добре розуміють значення національної єдності. Очільники обласної ради, обласної державної адміністрації та міської ради зичили присутнім здоров'я, миру, добробуту і благополуччя, злагоди та віри у завтрашній день та з нагоди свята вручили окремим учасникам зібрання ряд нагород та відзнак.

За вагомий особистий внесок в утвердження засад місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територіальних громад, активну громадську діяльність цінним подарунком Голови Верховної Ради України був нагороджений головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Володимир Мельник.

На завершення урочистих зборів його ведучі зачитали витяг з Акту Злуки, який було вперше оприлюднено 22 січня 1919 року. Відбувся показ історичної кінохроніки тієї доби. Прозвучали музичні композиції у виконанні академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», капели бандуристів ім. О.Вересая, академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру, а також лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів — солістки обласної філармонії Марини Маккей, заслуженого артиста України Сергія Сулімовського та інших виконавців.

Цього ж дня у приміщенні обласного філармонійного центру працювали виставкові експозиції з історії українського державотворення, підготовлені обласним архівом та обласним художнім музеєм ім. Г. Галагана.

Почесною грамотою Чернігівської міської ради за активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у підвищення обороноздатності України та з нагоди Дня Соборності України нагороджено:

Бондарчука Анатолія Лук'яновича – директора ТОВ "ТАН";

Почесною грамотою Чернігівської міської ради за активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху щодо підтримки учасників АТО та з нагоди Дня Соборності України нагороджено:

Корму Тетяну Іванівну – волонтерку ГО "Жіноча Сотня Самооборони м. Чернігова".

 
За інформацією з офіційного сайту Чернігівської обласної ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!